* Uživatelský panel

Vítejte Host. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte!

* Online podpora

Obnovit Historie
  • K Vašim službám...
  • misulinka79: dobry vecer vsem
    Dnes v 20:54:41
  • .O|kec________ .: HOVADA OZRALE :D :D :D
    Dnes v 20:19:18
  • Dead: ono toho bylo moc lamine, tak radši malý :-d Navíc jsme chtěli být při vědomí na půlnoc, ne jako 2 roky zpátky :-D
    Dnes v 18:20:27
  • Lamin: Deade, klopíš malou baňku, počkej v Brně :D
    Dnes v 18:17:12
  • Dead: Brooksi muzes icq?
    Dnes v 17:41:53
  • Dead: :-[ Dole je kamos ;)
    Dnes v 17:34:30
  • MaXiPes: jj to jsem myslel :D
    Dnes v 17:31:36
  • Dead: Fiku jestli myslis muj vstup do maximisaka, tak jsem ten co "klopi"...pokud neco jinyho, jsem zmaten :-D Anakine, dockej casu :D
    Dnes v 16:41:34
  • An@kIn: nebojim, ale mohlo by si to pospíšit :D
    Dnes v 16:40:07
  • Dead: :D Neboj, vono to časem přejde :D
    Dnes v 16:38:09
  • An@kIn: :sasek: tak jsem v tom zase sám :blee:
    Dnes v 16:36:36
  • Dead: ve vztahu jsem ten dole, protože gábina se klopí z vrchu :-D
    Dnes v 16:35:42
  • An@kIn: jj třeba ve vztahu děláš mamku, takže jsi pořád dole (resp. vepředu) co ?  :D
    Dnes v 16:33:39
  • Dead: jde o to, co myslis :-)
    Dnes v 16:25:16
  • Dead: ?? cože? :D
    Dnes v 16:22:07
  • MaXiPes: Dead jsi ten nahoře nebo dole? :D
    Dnes v 16:17:45
  • Dead: To je dobre, to je dobre, tak jentak dal
    Dnes v 15:17:11
  • Marek the Oak: Dub zatim dává :-D ale pořád je toho ještě dosti :-)
    Dnes v 15:01:20
  • Dead: HLASUJEME
    Dnes v 14:02:14
  • Dead: Ahoj lidi :)) Tak jak dube? :-D
    Dnes v 13:43:46

* Online MaXiHry

Arcade

Naposledy hrané
Wrx Death Walker Girl Balancing Hansen
Malá laskavost NavalFighter RedPlane Roboslug

Virus3
Poslední nejlepší skóre má
prerowak
s 83707 ve hře
Virus3
------------------
Nejlepší hráči

1 - jjaarrii
Počet vítězství : 45

2 - nevada
Počet vítězství : 37

3 - Storm7
Počet vítězství : 32

4 - andreus
Počet vítězství : 24

5 - brunhofer
Počet vítězství : 23

6 - prerowak
Počet vítězství : 22

7 - jara11
Počet vítězství : 18

8 - josef.buchta1956
Počet vítězství : 13

9 - Lakkysan
Počet vítězství : 13

10 - Roadchamp
Počet vítězství : 12

* MaXi Fotogalerie

I'm Watching You

Zobrazení: 218
Od: andreus
behind the tree

Zobrazení: 292
Od: Tubin3k
Sunset II.

Zobrazení: 271
Od: doyleman

* Anketka...

• Čemu dáváte přednost?
  • Tečka Talentmania
  • 17 (26%)
  • Tečka Česko Slovensko má talent
  • 48 (73%)
  • Celkem hlasů: 65
  • Zobrazit téma

Autor Téma: Zločinec/Felon (2008)  (Přečteno 427 krát)

Vážení přátelé! Víte, že za každý příspěvek získáváte zlaťáky za které zde můžete nakupovat?

Soutěžte o věcné ceny!!!
Staňte se aktivním členem MaxiFóra a čerpejte řadu výhod!
Registrace je ZDARMA a zcela bez závazků!!!

Offline Ludwig Mies van der Rohe Mužské

Zločinec/Felon (2008)
« kdy: 30. 11. 2009 v 09:25:39 »
reklamaZdarec, po dlouhé době a rovnou s peckou, podle mě...

Kód: [Vybrat]
http://www.fdb.cz/filmy/47699-zlocinec-felon.html
http://www.imdb.com/title/tt1117385/
http://www.csfd.cz/film/236463-zlocinec-felon/
Takhle se bavím na ICQ s Brooksem a doporučuju mu toho nového Terminátora, kterého jste tady pěkně sepsuli a on, asi na oplátku, píše: "Mrkni na Zločince, mně se to líbilo..."

Tak proč by ne, mrknu na to. A udělal jsem to včera. A udělal jsem sakra dobře. Díky Brooksi!!!

Oč jde? Vlastně o nic. Průměrná americká rodina (i když vlastně - není průměrná, nejsou ve třiceti manželé), kde ona je matkou a on soukromníkem, hospodaří ve vlastní firmě. Jednou se uprostřed noci probudí, slyší šmátrání, Wade (hlavní hrdina v podání Stephena Dorffa) vezme basebalku, najde lupiče, honí ho z baráku, praští ho a ... je ve vězení. Buď vezme neúmyslné zabití za tři roky a nebo bude trvat na nevině a dostane 15 let až doživotí. Snadná volba...

Cestou do vězení se taky semele průser, ve kterém ucho Wade samozřejmě hraje určitou roli. Věznice, respektive její přísné oddělení, je vedena docela zajímavým člověkem. Černošský dozorce Jackson (v podání neuvěřitelného Harolda Perrineau) je v rodinném prostředí milujícím otcem, který vštěpuje svému synkovi zásadu, že by se neměl prát. Ale také mu říká, že jen slaboch uhne před konfrontací...

Ve vězení však vydělává bokem sázkami na gladiátorské zápasy mezi vězni, kteří se třídí podle rasy. Mexikánci, Negři, Skinhedi a John Smith. Doživoťák (hraný nepoznatelným Valem Kilmerem), který našel doma znásilněnou ženu i sedmiletou dcerku, obě poté brutálně zavražděné. V pomstě zabil nejen dva násilníky, kteří to provedli, ale vyvraždil i kompletně jejich rodiny. Čin je to hrozný, ale dozvíme se o tom tak v půlce filmu, když už jsme totálně pohlceni vězňským řádem. A ruku na srdce, prostě to Smith udělal správně.

Nuance filmu vám prozrazovat nebudu, je jich tam skryto dost, rozuzlení je také zajímavé a dá se tomu i věřit... Na děj se podívejte sami.

Já se jen podívám na atmosféru filmu. Digitální kamera je u nízkorozpočtových snímků už úzus, tady je perfektní. Během chvíle se z normálního člověka stává vězeň a vy s ním. Bitky, vraždy, střelba do vězňů, morální aspekty nových bachařů. Strach těch, co mají před důchodem. Přejetý syn poručíka Jacksona a jeho vyhrožování řidiči. Rozchod partnerky s Wadem, protože si jen "válí šunky"... Prostě, když se dostanete do soukolí amerického soudního a vězeňského systému, nemáte moc šanci.

Poučky, které dává John Smith Wadeovi ("zapomeň na gangy, tady se vše řídí podle rasy", "všímej si, kdo vede a kdo je opravdový vůdce", "jediné vězení máš v hlavě"), proslovy, které Smith vede, jeho drsný příběh ze života, to vše v člověku vzbuzuje docela silné emoce.

Otázka viny a trestu je složitá. Wade lupiče pronásledoval z domu, ten si pro něco sahal do kapsy (že by pro zbraň?), tak ho Wade na chodníku praštil, zabít ho nechtěl, ale když nechcete zabít člověka, neměli byste ho trefit pálkou zezadu do hlavy... Ve vězení se ale Wade dozvídá (a je mu to řečeno i poněkud klišáckým proslovem na konci filmu), že udělal správně, protože rodina je to jediné, na čem skutečně záleží. Tak si vyberte.

Perfektní film, moc se mi líbil.

9,5/10
To je život: Koupíš cedník, teče. Dáš ho spravit, necedí.

Chuck Norris dokáže mít hned v prvním kole Counter-Strike AWP!

Offline predeko

Re: Zločinec/Felon (2008)
« Odpověď #1 kdy: 21. 12. 2009 v 23:08:53 »
Tenhle film jsem viděl a je suprovej da se na něj v poho bez problému podivat Zalibila se mi tam věta když byly vězenské návštevy a Wade s oholenou hlavou přišel za manželkou A při konverzaci s ní mu vyčetla jak venku platí splátky a ma co dělat vydržet s penězi a on mezitim si ve vězení kamaradičkuje s kámošema. :D

MaXiForum.cz