* Uživatelský panel

Vítejte Host. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte!

* Online podpora

Obnovit Historie
  • K Vašim službám...
  • Al Bunda: Brej vecir vsem  :o
    Dnes v 18:57:41
  • nevada: No,oříšky máme vyřešeny,a teda co na internet atd... :o :o
    Dnes v 18:40:06
  • MaXiPes: Kurna poridim Acer abych nemusel orisky louskat zubama :D
    Dnes v 18:15:28
  • nevada: no vidíte jaké to má využití,který z jiných značek má tak všestranné využití?? :D :D
    Dnes v 16:54:00
  • Marek the Oak: :rofl:
    Dnes v 16:33:50
  • Guraim: nebo jako louskáček na oříšky :D
    Dnes v 16:33:23
  • Guraim: když se to zapne, dá se to používat jako žehlička či mandl :)
    Dnes v 16:32:33
  • Marek the Oak: ping pongova placacka :-D
    Dnes v 16:31:47
  • Guraim: A dá se to použít jako těžítko :D
    Dnes v 16:30:01
  • Marek the Oak: taky se s tim dobře tříská o zem :)
    Dnes v 16:28:59
  • Guraim: Ale jo, vzhledem k velikosti je to docela efektivní (i efektní) plácačka na mouchy :-)
    Dnes v 16:25:27
  • nevada: Ahojte!!Jinak abych něco přidal do debaty souhlasím juta.mahmudem-Acer je nejlepší!! :o :o
    Dnes v 15:49:59
  • juta.mahmud: Acer je nejlepší  :-[
    Dnes v 15:47:38
  • Guraim: Acer? To je taková ta podložka pod pivo co ho ohřívá? No fuj! :-!
    Dnes v 15:39:07
  • Dead: :drink:
    Dnes v 15:19:00
  • MaXiPes: Co pomlouváš Acery vždyť je to vlajková loď Béďi Trávníčka z Mountfieldu :D
    Dnes v 15:03:35
  • Brooks: "Na co máš dva notebooky?" "Ten nesu jedný holce..." "A nějaký dobrý?" "Ne, Acer..."
    Dnes v 14:11:33
  • Brooks: jj Acer :D
    Dnes v 14:11:30
  • MaXiPes: njn Acer :D
    Dnes v 13:59:39
  • Marek the Oak: koukam dneska je tu veselo *ROFL*
    Dnes v 13:58:20

* Online MaXiHry

Arcade

Naposledy hrané
HSM3HighSchoolPinball Lovec goblinů Pirates Presents grabber
SpheraclesSte Sssnake StreetRallyV32PC Subzero

3D rally racing
Poslední nejlepší skóre má
ROMAN CÍSAŘ
s 18104 ve hře
3D rally racing
------------------
Nejlepší hráči

1 - jjaarrii
Počet vítězství : 45

2 - nevada
Počet vítězství : 37

3 - Storm7
Počet vítězství : 32

4 - andreus
Počet vítězství : 24

5 - brunhofer
Počet vítězství : 23

6 - jara11
Počet vítězství : 19

7 - prerowak
Počet vítězství : 17

8 - josef.buchta1956
Počet vítězství : 14

9 - Lakkysan
Počet vítězství : 13

10 - Roadchamp
Počet vítězství : 12

* MaXi Fotogalerie

Ranní kapky

Zobrazení: 204
Od: bugygc
Cesta okolo sveta

Zobrazení: 238
Od: andreus

Autor Téma: Saw - série 1-5.díl (2004/05/06/07/08)  (Přečteno 1749 krát)

Vážení přátelé! Víte, že za každý příspěvek získáváte zlaťáky za které zde můžete nakupovat?

Soutěžte o věcné ceny!!!
Staňte se aktivním členem MaxiFóra a čerpejte řadu výhod!
Registrace je ZDARMA a zcela bez závazků!!!

Saw - série 1-5.díl (2004/05/06/07/08)
« kdy: 13. 01. 2009 v 08:40:17 »
reklamaSAW 1

Kód: [Vybrat]
http://www.csfd.cz/film/173957-saw-hra-o-preziti-saw/
Mám rád horory a tento film je pro mě jeden z nejlepších svého žánru. Skvělý nápad, super zpracování , důvěryhodné vizuální podání, dokonalá atmosféra ! I když se rád osobně koukám na CZ verze filmů, tento jsem si rozhodně nenechal ujít v ENG znění, je to opět dokonalé. Hlavně hlas "skládačky" ... Závěr filmu byl rovněž superní. Hodně otazníků se zde odkrylo, člověk si řekl "ahááá" .. ale taktéž se zde hodně otazníků oběvilo (jasnej 2.díl ... a tím začala série hororů SAW :) )

Za mě 95%

SAW 2

http://www.csfd.cz/film/205751-saw-2-saw-ii/
Nové nápady, větší brutalita, více krve, opět super zápletka, kdy se vše rozluštilo na konci filmu. Pro mnohé lidi to bylo oproti 1.dílu velké zklamání, mě osobně se to líbilo, dávám 85%

SAW 3

http://www.csfd.cz/film/222583-saw-3-saw-iii/
Díl hodně podobný tomu 2. Zde se dozvíme, že skládačkový vrah má pomocníka (pomocnici), vše se točí kolem jeho rakoviny a osudu manželů. Jak to všechno dopadne nebudu a nechci říkat. Vy víte, nebo se chcete podívat :D opět brutální díl, i silná nátura jako já má celkem problémy, když toto vidí a krčí trochu očima a říká si v duchu "auu" :)
Za mě 80%

SAW 4

http://www.csfd.cz/film/225366-saw-4-saw-iv/

Když jsem řekl, že nechci říkat, jak dopadla trojka, tak nelze moc co říkat o 4. Prostě se máte opět na co těšit. I když už to začíná být všechno dokola, ale stejně mě to láká podívat se, jak to všechno pokračuje. Opět nové pastičky, nápady ... Saw nezklamal, i když to není to, co dříve.
Za mě 70%.

SAW 5

http://www.csfd.cz/film/234975-saw-5-saw-v/
Zatím jsem neviděl pořádnou kvalitu, zkouknul jsem jen rip. Tak jsem trochu ochuzen o audiovizuální stránku, ale zhruba jen opět říkám, že Saw nezklamal. Navazuje hezky na 4.díl, pokračuje zajímavě, do kina bych návštěvu zvažoval. Těším se na 6. díl, který vyjde letos :D
Za mě 70%

Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia N70 -> Nokia N95 -> Nokia N97

Offline andreus Mužské

Re: Saw - série 1-5.díl (2004/05/06/07/08)
« Odpověď #1 kdy: 13. 01. 2009 v 16:03:46 »
Jednotka bola skvela. Necakany koniec ktory ma po prvy krat zdvihol z leziacej polohy do sedacej :D Skvely napad skvele prostredie skvely pribeh skvele vsetko :D
Dvojka mala skvely koniec ale pasce ma sklamali. Po druhom pozreti by som povedal ze pri vzajomnej pomoci mohli vsetci nejak prezit. Koniec ale sklamanie vynahradil.
Trojka bola podla mojho nazoru lepsia ako dvojka avsak uz ani jedna cast nebola to co jednotka. Zmenenie schemy filmu na 'rozhodni sa co chces' bol podla mna dobry tah. Ostatne diely sa bohuzial uz len akosi prizivuju na uspechoch prvych.. To, ze dalsie diely nataca masker 1,2 ma v tom len utvrdzuje, napriek tomu je to ale vzdy lepsi horor ako nejaky Rothovsky Hostel.. Skoda ze uz nedokazu vymysliet ziadny zarazajuci koniec..

http://i27.tinypic.com/2cojzoj.png

« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2009 v 02:13:09 »
...napriek tomu je to ale vzdy lepsi horor ako nejaky Rothovsky Hostel...

napisat o saw, ze je horor, je takmer urazka skutocnych hororov a o hostely uz ani nehovorim...never vsetkemu, co sa pise na csfd ;) :)
kazdopadne ako thriller je to dobry film...zo vsetkych casti, ako tu uz bolo pisane, vycnieva jednotka

Online Jane Irulan Mužské

« Odpověď #3 kdy: 16. 01. 2009 v 07:16:07 »
Rozhodně nesdílím vaše nadšení! Po shlédnutí prvního dílu jsem byl hodně nadšen, téma s neuvěřitelným rozuzlením. Prostě skvělá podívaná, leč dosti brutální. Druhý díl jsem zkouknul a ten změnil můj názor na současný. Naprosto plochá prezentace brutality a neskutečného násilí, která trvá dvě a kus hodiny postrádající jakýkoliv děj. Rádoby zajímavé vyústění "příběhu" v nápaditý konec nemůže suplovat právě absenci děje. S čím film přichází? S nápaditou ukázkou nerealistických mučících metod. Režisér se s neskrývanou rozkoší rozplývá nad mocí, se kterou se aktéři mučí. Jeho opojení mocí manipulovat lidmi na scéně je patologický a právě tato patologie se promítá do celého snímku. Pro mě se jedná pouze o experiment režiséra, co divák unese. Tyto snímky prostě nemají co nabídnout. Nemluvě o absolutní absenci jakékoliv psychologické roviny snímku. V porovnání s německým Das Experiment naprosto nesrovnatelné! Za mě hodnotím první dva díly, které jsem viděl, 10 %, a to pouze z nostalgie, se kterou jsem si vzpoměl, jak mě jednička nadchla.

JI

« Odpověď #4 kdy: 16. 01. 2009 v 10:22:11 »
I want to play a game. How much blood will you shed to stay alive ? Live or die, make your choice. Let the game begin. Congratulations. You are still alive. Most people are so ungrateful to be alive. But not you. Not anymore.

Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia N70 -> Nokia N95 -> Nokia N97

Offline Ludwig Mies van der Rohe Mužské

« Odpověď #5 kdy: 16. 01. 2009 v 10:51:06 »
O horory se samozřejmě nejedná. Dále, myšlenka SAW je docela zajímavá, dosk obskurní a fantaskní, ale zajímavá. Das Experiment jsem neviděl, četl jsem o tom, ale neviděl, každopádně to vypadá zajímavě. Jen si netroufám takhle ze svého pohledu tyhla dva snímky srovnávat, myslím si, že to není košer.

Zatímco Experiment (a vycházím z recenzí) na mě působí jako striktně psychologický film s velkou filozofickou náplní, je SAW spíše filmem sui generis. Nesnaží se ukázat, jak je svět takový a makový, jak se lidé mohou stát zvířaty. Jen ukazuje spíše na následek jejich chování, nikoli na jeho příčinu. SAW je podle mě v tomhle o kousek dál, co se týče časové osy.

Bizarní metody mučení, neuvěřitelně rafinované pasti, domy hrůzy, geniální vynálezy, nutnost obětovat část svého těla pod výhružkou brutálního skonání, to skutečně není o psychice, to je o šílenství. A SAW šílené je, ono si ani na nic jiného nehraje.

Tolik zhruba k JI (nezlob se, prosím, kamaráde).

A teď k filmům samotným, jednička je už daleko, příliš si ji nepamatuju, jen ten fór, kdy Jigsaw leží několik hodin na podlaze v roli mrtvého, to je skutečně masakr. Výborný konec, jasný náběh na pokračování. Jednička je spíše pilotním filmem seriálnu zvaného SAW aneb vymysli co nejbrutálnější způsob zabití člověka.
Dvojka není špatná, jen mi trošku vadí, že technici nejsou schopni poznat, že se vše na obrazovkách odehrává ze záznamu... Ale budiž. Závěr je očekávaný, ale dobrý... ;-)
Trojka, poté, co jsem si prožil hotové peklo s injekčními stříkačkami ve dvojce (mimochodem, nezdá se vám, že Amanda měla obě zkoušky moc lehké?), jsem si říkal, že to nemůže být tak drsné. No, bylo. Popisovat jednotlivé vynálezy našeho Jigsawa nemá cenu, nosnou myšlenkou snímku je to, že Amanda nemá lidi ráda...
Čtverku jsem viděl nedávno, docela dobrý, skoro při každé druhé scéně přivírám oči, protože tu bolest si dokážu po svých zdravotních peripetiích představit. Zejména scénu se šípy ve škole.
No, každý film má překvapivý závěr (byť jej divák po předchozích zkušenostech vlastně očekává), je relativně zajímavé, že si série drží svůj standard a zatím ji nedochází dech.
Na odreagování docela dobré. Asi nejhorší ze všeho je fakt, že jednání Jigsawa má svou zvrácenou pravdivou stránku, sice opravdu hodně zvrácenou a bizarní, ale stále pravdivou...
To je život: Koupíš cedník, teče. Dáš ho spravit, necedí.

Hlasujte v anketě o přidání nových map na CS server ZDE

Chuck Norris dokáže mít hned v prvním kole Counter-Strike AWP!

Online Jane Irulan Mužské

« Odpověď #6 kdy: 16. 01. 2009 v 18:06:22 »
Už se známe Ludwo nějaký čas, nejsem snad jeden z těch co druhý názor odsoudí beze slova diskuse :) Jsem opravdu rád za názory, ať jsou tomu mému podobné či nikoliv :)

Ano, možná jsem srovnával nesrovnatelné, leč to byl první snímek, který mi vytanul na mysli, tedy jakási paralela tam alespoň pro mne je. Já v SAW nevidím ani ten následek lidského chování. Co je však pečlivě rozebráno, je samotné mučení. Zde je ten kámen úrazu. Od filmu očekávám i něco víc, než je na plátně. Toho se mi však v tomto případě nedostalo :( Postrádám onu psychologickou či filosofickou rovinu. U tak komplikovaného a mimořádně spletitého filmu, bych něco podobného čekal. Bohužel :)

Jedeme dál a šestý díl si s klidem nechám utéct, stejně jako čtyři předchozí :)

Hezký večer přeje
JI

Offline Ludwig Mies van der Rohe Mužské

« Odpověď #7 kdy: 17. 01. 2009 v 20:43:09 »
Krásně napsaný konec. :D

Díky za Tebe, příteli, opravdu.

Já jen dodám jednu věc. Film vznikl pro to, aby ukazoval fantaskní. "Opravdové" filmy nejsou tím prvotním impulsem. Lidé chtějí vidět něco jiného, než to, co mají doma. Takže proto Supermani, Hellboy, Batman, Kmotr... Samozřejmě, že tohle taky unaví, tak se do popředí dostaly filmy, které tady popisuješ - lidské příběhy. Gilbert Grape, mnou milovaný Shawshank a různá dramata. Ale to podle mě není to pravé filmové. Ale to je na strašně dlouhou debatu, nejlépe u piva, a tu načneme jinde a jindy... ;-)
To je život: Koupíš cedník, teče. Dáš ho spravit, necedí.

Hlasujte v anketě o přidání nových map na CS server ZDE

Chuck Norris dokáže mít hned v prvním kole Counter-Strike AWP!

Offline Pikard Mužské

« Odpověď #8 kdy: 04. 06. 2009 v 18:29:16 »
v pětce se ukazalo, že na každýho jednou dojde, ikdyž na konci zůstal na živu ten nepravý a tím se opět nabízí možnost pokračování, nemám rád otevřený konce, snad z toho neudělají seriál!!!

Offline KissOfDark

« Odpověď #9 kdy: 13. 06. 2009 v 15:18:24 »
otevřený konce jsou snad u každýho druhýho filmu...to asi nemáš moc filmů rád :D :o

Offline cheron

• maxi Žabička
  • *
  • 268 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • cisco solution expert
« Odpověď #10 kdy: 14. 06. 2009 v 10:48:35 »
ja by som to premenoval z filmu na serial
po 6. diely pride 7. a potom tocime veselo dalej.
prva seria bude mat 22 casti  :)

Offline petr025

« Odpověď #11 kdy: 18. 06. 2009 v 10:38:39 »
Film je nechutny, nechapu cloveka co ho napsal.Nejhorsi je natom to ze se na takove zverstva divaj velmi mlady lidi a cas od casu ve chvilich nudy je nenepadne nic jineho nez  si zahrat na boha........ :-(:-(:-(.

Je to muj nazor kazdy snim souhlasit nemusi, ale filmy a media utvareji tvrde nas nazor na svet a formuji nase myslenky  ...
Proste tento  typ filmu "zabavy" v nas nic dobreho nezanecha  :( :( :(

Offline betonda Mužské

« Odpověď #12 kdy: 19. 06. 2009 v 18:55:25 »
Souhlasím s Petrem 025. Nechápu, že v někom filmy tohoto typu vyvolávají takové nadšení, ale ještě více nechápu autory filmu a jejich myšlenkové pochody, které je vedou k vymýšlení tak brutálních scén. O děj jde až v poslední řadě. Na dva díly jsem se podíval ze zvědavosti, ale více už opravdu nemusím. Je mi jasné, že toho násilí tam s přibývajícími díly bude spíše více než méně.

Offline dr123456789 Mužské

« Odpověď #13 kdy: 21. 06. 2009 v 13:23:30 »
První díl byl asi nejlepší. Další pokračování mám už jaksi smíchané dohromady, protože jsou si dějově hodně podobné. Autoři se v nich pouze snaží zabít všechny protagonisty, nějakým, co možná nejvíce kuriózním a brutálním způsobem. To jest asi vše o obsahu celé této nekonečné série.

Offline tampax Mužské

« Odpověď #14 kdy: 30. 06. 2009 v 12:02:04 »
5 je super ale mám pocit že ten konec je nedotaženy čekám na 6 ;D

Saw je skvěly jsem zvědavy na 6 co noveho nas čeka, ale nedoporučuji pro slabši povahy :blee:

//:Sloučeno - asi ozvěna , nebo slepota
« Poslední změna: 01. 07. 2009 v 07:17:25 od Merlin »

Offline Danus Ženské

• maxi Ďas mořský
  • *
  • 349 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Lidi, neblázněte!
« Odpověď #15 kdy: 12. 07. 2009 v 00:12:30 »
K Saw I. - Dobré psycho, napínavá atmosféra až do posledního okamžiku a konečné odhalení vraha, které musí překvapit i každého skalního fandu detektivek, který rád tipuje dopředu. :o Určitě nejlepší díl z celé série a i přesto, že se jeví jako krvák, tak je mi na něm sympatické právě to, že není, že jde především o to, dopadnout toho, kdo celý ten teror zpískal  :)

Další díly jsou zajímavé dějem, ovšem krvavých scén je tam až moc. Myslím, že pokud někoho zaujala jednička, pak by ho jistě bavil i zbytek, ale spoustu lidí přehnaně krvavé scény odradí... A takovýto film, který má v sobě mnohem víc, nemá zapotřebí doplňovat děj takovými otřepanými věcmi jako jsou proudy krve, stačily by třeba jen náznaky. Však právě ty, ač si to lidé mnohdy neuvědomují, jsou mnohem děsivější pro psychiku, protože vyprovokovávají k zapojení představivosti a když už se Vám před očima mihnou obrázky, co se tak může dít, zároveň zapojíte i vizi toho, jak to musí být bolestivé (myslím, že k tomuto filmu by se takové scény hodily víc  :) ).

Zároveň mě upoutalo, jak nezvykle se dozvídáme o Skládačkově důvodu dostávat lidi do ošemetných situací. Většinou to bývá tak, že se nám scény omílají stále dokola, aby se důkladně připomněly, či se dalo vysvětlení těm, kteří první část neviděli. Tady se ovšem vyplatí podívat se na všechny části právě proto, abychom pochopili, co k těm hrám Skládačku vlastně vedlo a pokaždé se dozvíme něco víc. Je to jistě neobvyklý a zajímavý "vrah", protože svým způsobem ho divák musí obdivovat a nakonec dojde k závěru, že ho chápe, a že jelikož to vše nedělá se zlým úmyslem, začíná být až prapodivně sympatický... Přidávání pomocníků se mi zamlouvá až po IV. díl, kdy má každý film svůj vlastní příběh a své vysvětlení.

V. už mi přišel takový, jako z posledních sil - není v něm nic extra, je to vše jen opakovačka předchozích, bohužel už i lehce předvídatelný, nic překvapivého Vás tam nepotká a právě návrat do minulosti s tím, že byli po celou dobu pomocníci dva mi přišel velice přehnaný a zmatený, tím pádem to ztrácí kouzlo a stává se z toho splácanina... :-X

Bylo by fajn, kdyby nás ještě tvůrci dokázali něčím překvapit v VI. dílu, neházím flintu do žita a určitě mu dám šanci.  :)
Danuš

Offline Spacino Mužské

« Odpověď #16 kdy: 14. 07. 2009 v 01:11:18 »
Kdo chce vidět pořádný horor, ať se raději koukne na Candymena.

Offline Danus Ženské

• maxi Ďas mořský
  • *
  • 349 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Lidi, neblázněte!
« Odpověď #17 kdy: 14. 07. 2009 v 09:41:42 »
Kdo chce vidět pořádný horor, ať se raději koukne na Candymena.

Akorátže tohle bych nezařazovala mezi horory... Jináč souhlas   ;)
Danuš

MaXiForum.cz