* Uživatelský panel

Vítejte Host. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte!

* Online podpora

Obnovit Historie
  • K Vašim službám...
  • juta.mahmud: Ahoj chci se ještě zeptat, jak se za komunistů stavěl dům. Jestli musel člověk splňovat nějaké podmínky, aby si ho mohl postavit, nebo to je stejné jako dnes?
    Dnes v 21:10:56
  • Dead: cesky fotbal? Komedie :D
    Dnes v 21:09:58
  • misulinka79: dobry vecer vsem
    Dnes v 20:54:41
  • .O|kec________ .: HOVADA OZRALE :D :D :D
    Dnes v 20:19:18
  • Dead: ono toho bylo moc lamine, tak radši malý :-d Navíc jsme chtěli být při vědomí na půlnoc, ne jako 2 roky zpátky :-D
    Dnes v 18:20:27
  • Lamin: Deade, klopíš malou baňku, počkej v Brně :D
    Dnes v 18:17:12
  • Dead: Brooksi muzes icq?
    Dnes v 17:41:53
  • Dead: :-[ Dole je kamos ;)
    Dnes v 17:34:30
  • MaXiPes: jj to jsem myslel :D
    Dnes v 17:31:36
  • Dead: Fiku jestli myslis muj vstup do maximisaka, tak jsem ten co "klopi"...pokud neco jinyho, jsem zmaten :-D Anakine, dockej casu :D
    Dnes v 16:41:34
  • An@kIn: nebojim, ale mohlo by si to pospíšit :D
    Dnes v 16:40:07
  • Dead: :D Neboj, vono to časem přejde :D
    Dnes v 16:38:09
  • An@kIn: :sasek: tak jsem v tom zase sám :blee:
    Dnes v 16:36:36
  • Dead: ve vztahu jsem ten dole, protože gábina se klopí z vrchu :-D
    Dnes v 16:35:42
  • An@kIn: jj třeba ve vztahu děláš mamku, takže jsi pořád dole (resp. vepředu) co ?  :D
    Dnes v 16:33:39
  • Dead: jde o to, co myslis :-)
    Dnes v 16:25:16
  • Dead: ?? cože? :D
    Dnes v 16:22:07
  • MaXiPes: Dead jsi ten nahoře nebo dole? :D
    Dnes v 16:17:45
  • Dead: To je dobre, to je dobre, tak jentak dal
    Dnes v 15:17:11
  • Marek the Oak: Dub zatim dává :-D ale pořád je toho ještě dosti :-)
    Dnes v 15:01:20

* Online MaXiHry

Arcade

Nejlépe hodnocené
3D Bowling 3d field goal Rookie 3d Net Blazer 3d shooter
3d swat 3dballdrop 5 spots Americas army

Virus3
Poslední nejlepší skóre má
prerowak
s 83707 ve hře
Virus3
------------------
Nejlepší hráči

1 - jjaarrii
Počet vítězství : 45

2 - nevada
Počet vítězství : 37

3 - Storm7
Počet vítězství : 32

4 - andreus
Počet vítězství : 24

5 - brunhofer
Počet vítězství : 23

6 - prerowak
Počet vítězství : 22

7 - jara11
Počet vítězství : 18

8 - Lakkysan
Počet vítězství : 13

9 - josef.buchta1956
Počet vítězství : 13

10 - Roadchamp
Počet vítězství : 12

* MaXi Fotogalerie

Už lezu

Zobrazení: 268
Od: Storm7
Květena I

Zobrazení: 189
Od: michin
Cestou časem...

Zobrazení: 228
Od: P.K.

* Anketka...

• Čemu dáváte přednost?
  • Tečka Talentmania
  • 17 (26%)
  • Tečka Česko Slovensko má talent
  • 48 (73%)
  • Celkem hlasů: 65
  • Zobrazit téma

Autor Téma: Milionář z chatrče / Slumdog Millionaire (2008)  (Přečteno 1069 krát)

Vážení přátelé! Víte, že za každý příspěvek získáváte zlaťáky za které zde můžete nakupovat?

Soutěžte o věcné ceny!!!
Staňte se aktivním členem MaxiFóra a čerpejte řadu výhod!
Registrace je ZDARMA a zcela bez závazků!!!

Offline Draffix Mužské

Milionář z chatrče / Slumdog Millionaire (2008)
« kdy: 03. 04. 2009 v 22:15:46 »
reklamaKdyž se tady tak dívám na ty různé recenze, až se divím že zde chybí tento nádherný kousek z kraje, který nám toho moc neříká a to až z daleké Indie.

Film pojednává o chlapci jménem Jamal Malik (Dev Patel), který se celý život snaží najít svou ztracenou lásku Latiku (Freida Pinto) a tak se přihlásí do soutěže "Chcete být milionářem", kde odpovídá na veškeré otázky, které na něj scénáristi soutěže přichystali. Jamal má však jeden trumf v rukávě,  s odpověďmi, které bude v soutěži potřebovat, se již někdy v životě setkal. A tak začíná příběh mladičkého chlapce, kterého provází jeho starší bratr Salim (Azharuddin Mohammed Ismail) a společně prožívají dobrodružný život plný nástrah...

Film se mi určitě líbil, nemá téměř nic, co bych mu mohl vytknout. Je to filmový kousek plný očekávání, dobrodružství i lásky. Prostě film jak má být. Proto není ani divu že film získal tyto ocenění: 10 nominací na Oscara roku 2008, 11 nominací na ceny BAFTA (Britská akademie filmového a televizního umění) a čtyři Zlaté glóby v důležitých kategoriích: nejlepší drama, režie, scénář a filmová hudba. Za to ani náklady nebyly nijak vysoké - 15 mil. dolarů, což ve filmové branži není žádná závratná suma (např. ve filmu Já legenda bylo vynaloženo celkově 150 milionů dolarů).

Mé hodnocení tak nebude ani mírné a dávám 93% a vřele doporučuji všem  :o :pop:
Film si máte možnost stáhnout zde: http://www.maxiforum.cz/index.php/topic=37397.0
« Poslední změna: 03. 04. 2009 v 22:16:54 od Draffix »
Neuploaduju, pouze linkuju!

Offline andreus Mužské

Re: Milionář z chatrče / Slumdog Millionaire (2008)
« Odpověď #1 kdy: 03. 04. 2009 v 23:12:21 »
Osobne neviem co si mam o tomto filme vidiet..

Vedel som ze je nominovany na oskarov a ze je uspesny uz predtym ako som ho videl. Takisto kamarat mi ho vrelo odporucal ako dobry snimok. Napriek tomu som si ho nepustal plny ocakavani, ako pri niektorych inych snimkach.. Pustil som si ho ako vacsinu filmov, typu ked som to uz stiahol tak to aj pozriem. Takze sklamanie z ocakavani sa nekonalo. Neboli ziadne ocakavania.

Celkovo ma film za srdce az tak nechytil.. Dej sa mi zdal privelmi predvidatelny a preskakovanie z milionara do rozpravania trosku chaoticke. Cely dej staval na lutosti divaka ohladom deti z chudobnej stvrte. To sa mi tiez velmi nepozdavalo.. Konecne klise s poslednou otazkou bolo az na zasmiatie. Navyse otazky.. nemyslim ze podobne otazky by sa objavovali v milionarovi na vrcholnych prieckach.. Neskutocne znamu knihu s este znamejsimy musketiermi a urobit z toho finalnu otazku? A opat HappyEnd, ktory clovek tusi od zaciatku, a s kazdym odlucenim Jamala a Latiky sa len stupnovalo..

Mozno som nieco nepochopil z filmu, mozno to chapem cele zle, ale oproti inym "osudovym" filmom milionar u mna dost zaostava. Ine filmy myslim Crash, City of God alebo The Air I Breathe..
Nechapem preto jeho velky uspech aj pri Oskaroch..

Davam mu 70% nevravim ze to bolo zle ale rozhodne nie na tolke ocenenia
« Poslední změna: 03. 04. 2009 v 23:13:17 od andreus »

http://i27.tinypic.com/2cojzoj.png

Offline neferty Mužské

• maxi Glosátor
  • maxi Glosátor
  • *
  • 849 zlatých
  • Poslat zlaťáky
« Odpověď #2 kdy: 06. 04. 2009 v 12:08:24 »
Já například moc nechápu jak zrovna tahle limonáda mohla vyhrát tolik oscarů.   :(

andreus: K té posledné otázce z milionáře. Vtip je v tom, že se jedná o indického milionáře a pravděpodobnost, že někdo bude znát postavy z evropské knihy (i když slavné), která je stará několik století je opravdu malá. To je to samé jako by v českým milionáři byla otázka na nějakou postavu ze "slavného" indického filmu...

Offline Elemento Mužské

« Odpověď #3 kdy: 24. 05. 2009 v 13:27:41 »
Moc jsem od tohoto filmu neočekával, přestože vyhrál tolik oscarů. Oscarové filmy se mi většinou moc nelíbí. Musím ale uznat, že všechny oscary jsou zasloužené. Je to nezapomenutelný film. Má neskutečnou atmosféru, skvělé herecké výkony (hlavně malí herci) a famózní soundtrack. Příběh se může zdát předvídatelný, ale má to své kouzlo.

Moje hodnocení: 95 %

Offline stilly

« Odpověď #4 kdy: 24. 05. 2009 v 18:27:52 »
  Když jsem tenhle film viděla poprvé , zbaběle jsem zdrhla asi po 20 minutách děje , zdálo se mi to místy trošku drsné :o) Po druhé jsem vydržela a jsem ráda. Myslím , že film má celkem svižný děj, dobrou atmosféru , je to taková pěkná pohádka pro dospělé , okořeněná patřičnou dávkou akčnosti , jen mi trošku kazil dojem ten mooc happy end :o) To  bylo na můj vkus trošku přeslazené , ale v pohádkách taky dobro a láska vítězí nad zlem . Ale celkově příjemná podívaná . Hudba a představitelé hlavních rolí bez výhrady .

Offline Mumma Mužské

« Odpověď #5 kdy: 26. 05. 2009 v 13:59:32 »
Mně se to moc líbilo - konečně film, u kterého se nemusíme koukat na světoznámé herce a nesčetněkrát viděné scény z amerického venkova či evropských metropolí a přesto se nám dostane skvělá podívaná, na kterou se jen tak nedá zapomenout. Mimo výše zmíněné hodnotím také kvalitu scénáře a atmosféru odvrácené strany Indie, která zřejmě oku běžného turisty v této zemi zůstává skryta.

Offline patluchor Mužské

« Odpověď #6 kdy: 08. 06. 2009 v 18:12:20 »
Já bych ho hodnotil tak na 80%.
Naprosto nechápu některé americké turisty, kteří se vydali po stopách tohoto filmu, a pak se divili, že je tam opravdová chudoba, hlad, smrad, atd.
Asi se těšili na kulisy jak z natáčení Troji a pak se divili, že je realita ještě horší, než bylo zachyceno na filmovém pásu.
Já osobně bych do Indie nikdy nejel. :-X

Offline marta29

« Odpověď #7 kdy: 09. 06. 2009 v 21:40:44 »
přiznám se, že mě ten film velice překvapil. koukali jsme se na něj s přítelem a na konci jsme museli zhodnotit, že se nám to moc líbilo.Ze začátku jsem byla taky trchu zděšená, když film začal mučením hlavního hrdiny (do té doby jsem si myslela, že se jedná o kalsickou romantiku), ale vydržela jsem a nelituju. Určitě stojí za shlédnutí. dávám 95%.

Offline jaryna Mužské

« Odpověď #8 kdy: 10. 06. 2009 v 09:05:24 »
Tento film jsem sise neviděl ale někteří mi ho vřele doporučují jako pecku a jiní zase odrazují jeko velkou volovinu. Divím se ,že na některé to působí pozitivně a naopak. tak velké rozdíly bych u tohoto žánru nečekal.

Offline wercingetorix Mužské

« Odpověď #9 kdy: 11. 06. 2009 v 10:08:13 »
Stává se mi málokdy, že bych film nedokoukal do konce. Tento film jsem nedokoukal.

Herecké výkony byly téměř výborné, kamera a střih taktéž, hudba se povedla. Působivé scény skutečně působivé byly a hnus, špína a chudoba z filmu jen prýštily.
Ale kromě západního údivu nad skládkovými reáliemi ve slumech kolem přelidněných indických měst film nemá, co nabídnout. Děj je předvídatelný od samého začátku, dalo by se říci až prvoplánový. Scény z dětství mají něco do sebe - náboj příběhu je silný a ještě ho umocňuje fakt, že se může jednat o reálie tamějšího všedního života. Tento styl ovšem ve filmu dlouho ústřední roli nehraje a volně přejde v líbivou a hřejivou slaďárnu.
Z většiny filmu je v nepříjemné míře cítit jednoduchost Bollywoodu, kde podobné příběhy mají největší úspěch. Na západě film sklidil ocenění snad jen díky pokrytectví a americké zálibě v "boji menšin a utlačovaných" za svobodu a demokracii, v tomto filmu substituované penězi a hezkou dívkou.

Část filmu věnující se dětství, zasluhuje 90 %, zbytek je za 30 % a to jen díky kameře, střihu a hudbě. Jelikož tedy konec láme slibný začátek, celkově dávám 50 % - za technické zpracování.

Offline Vetinari

« Odpověď #10 kdy: 12. 06. 2009 v 08:34:36 »
Po dlouhé době jsem opět vyrazila do kina. Musím přiznat, že jsem se dlouho rozmýšlela, jestli na tento film vůbec jít. A jsem ráda, že jsem se tak rozhodla. Ještě druhý den jsem toho filmu byla "plná". Opravdu pěkná podívaná. No, pěkná vlastně ne, film byl dost naturalistický, takže spíše zajímavá. Hodnotila bych ho dokonce 99%, kdyby můj dojem trošku nezkazila romantická část filmu. Na romantiku prostě moc nejsem. Ikdyž na druhou stranu, ta kapka Bollywoodu tam prostě být musela. Hodnotím 90%.

Offline alchemik Mužské

« Odpověď #11 kdy: 20. 06. 2009 v 21:30:00 »
 Hodnotím na 90 %
Mě se osobně film líbí, má smysl a je z Indie a jak už tu bylo řečeno ta země nam moc neříká tak je ukazána v tom filmu. Oskary jsou určitě zasloužené  :o
Já bych film doporučil

Offline piskottek Ženské

« Odpověď #12 kdy: 23. 06. 2009 v 11:49:52 »
Zprvu jsem netušila o co jde, ale neočekávala jsem od toho mnoho ... :) ale za chvíli mě ten film dostal. Líbilo se mi to v té návaznosti jaké to bylo .. nebyla jsem vůbec zklamaná, ale naopak překvapená, že konečně nějaký film, byl alespoň spravedlivě oceněn Oskarama :) Super obsaní herců, muzika a vše kolem filmu zaujalo na plné čáře  :)

Offline jirkaBezi Mužské

« Odpověď #13 kdy: 24. 06. 2009 v 13:03:09 »
Co udělá z moderní pohádky o tom, jak se chudý chlapec z indického předměstí stal milionářem, film roku 2008? A) Umění Dannyho Boylea B) Dlouhé hlazení srdíčka až se divák rozpláče C) Skvělý soundtrack a výborné tempo D) Osud ... D je správně. Kdo by nechtěl zažít tuhle pohádku tisíce a jedné otázky, na které vám jen život (a diváci v sále:)) pomůžou najít odpověď? Úchvatné tempo, krásný vizuál, výborná hudba, překvapivě příjemní herci a celé to má hlavu i patu. Kouzelná záležitost. Takovouhle indickou sladkost s anglickou precizností divák nemá často vidět a o to víc je pohlcující.

Offline anetta.mati

« Odpověď #14 kdy: 24. 06. 2009 v 21:54:50 »
 :),som rada,ze niekto zdiela moje myslienky.Ano, pozerat sa na film, v ktorom su nove a tym aj zaujimave tvare niekedy naozaj milo prekvapi.Ale inac dej je dost chaoticky a tiez smiesne predvidavy.Ale kedze je to fil "POHODA",tak sa niet co cudovat. Mne sa celkom pacil. Hodnotim ho na 75#%.

MaXiForum.cz