* Uživatelský panel

Vítejte Host. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte!

* Online podpora

Obnovit Historie
  • K Vašim službám...
  • Al Bunda: Brej vecir vsem  :o
    Dnes v 18:57:41
  • nevada: No,oříšky máme vyřešeny,a teda co na internet atd... :o :o
    Dnes v 18:40:06
  • MaXiPes: Kurna poridim Acer abych nemusel orisky louskat zubama :D
    Dnes v 18:15:28
  • nevada: no vidíte jaké to má využití,který z jiných značek má tak všestranné využití?? :D :D
    Dnes v 16:54:00
  • Marek the Oak: :rofl:
    Dnes v 16:33:50
  • Guraim: nebo jako louskáček na oříšky :D
    Dnes v 16:33:23
  • Guraim: když se to zapne, dá se to používat jako žehlička či mandl :)
    Dnes v 16:32:33
  • Marek the Oak: ping pongova placacka :-D
    Dnes v 16:31:47
  • Guraim: A dá se to použít jako těžítko :D
    Dnes v 16:30:01
  • Marek the Oak: taky se s tim dobře tříská o zem :)
    Dnes v 16:28:59
  • Guraim: Ale jo, vzhledem k velikosti je to docela efektivní (i efektní) plácačka na mouchy :-)
    Dnes v 16:25:27
  • nevada: Ahojte!!Jinak abych něco přidal do debaty souhlasím juta.mahmudem-Acer je nejlepší!! :o :o
    Dnes v 15:49:59
  • juta.mahmud: Acer je nejlepší  :-[
    Dnes v 15:47:38
  • Guraim: Acer? To je taková ta podložka pod pivo co ho ohřívá? No fuj! :-!
    Dnes v 15:39:07
  • Dead: :drink:
    Dnes v 15:19:00
  • MaXiPes: Co pomlouváš Acery vždyť je to vlajková loď Béďi Trávníčka z Mountfieldu :D
    Dnes v 15:03:35
  • Brooks: "Na co máš dva notebooky?" "Ten nesu jedný holce..." "A nějaký dobrý?" "Ne, Acer..."
    Dnes v 14:11:33
  • Brooks: jj Acer :D
    Dnes v 14:11:30
  • MaXiPes: njn Acer :D
    Dnes v 13:59:39
  • Marek the Oak: koukam dneska je tu veselo *ROFL*
    Dnes v 13:58:20

* Online MaXiHry

Arcade

Nejvíce hrané
YetiSports - baseball 3 Klondike solitaire Billiard neboli kulec s dírami YetiSports - žebřík
Skijump YetiSports - golfové odpaly 3D Bowling YetiSports - baseball 2

3D rally racing
Poslední nejlepší skóre má
ROMAN CÍSAŘ
s 18104 ve hře
3D rally racing
------------------
Nejlepší hráči

1 - jjaarrii
Počet vítězství : 45

2 - nevada
Počet vítězství : 37

3 - Storm7
Počet vítězství : 32

4 - andreus
Počet vítězství : 24

5 - brunhofer
Počet vítězství : 23

6 - jara11
Počet vítězství : 19

7 - prerowak
Počet vítězství : 17

8 - josef.buchta1956
Počet vítězství : 14

9 - Lakkysan
Počet vítězství : 13

10 - Roadchamp
Počet vítězství : 12

* MaXi Fotogalerie

Dalsi na rade

Zobrazení: 183
Od: Dusan002
Sára parádnice...

Zobrazení: 266
Od: MaXiPes
Podzimní poezie

Zobrazení: 206
Od: Storm7

Autor Téma: Compiz a všelijaké grafické vychytávky  (Přečteno 1304 krát)

Vážení přátelé! Víte, že za každý příspěvek získáváte zlaťáky za které zde můžete nakupovat?

Soutěžte o věcné ceny!!!
Staňte se aktivním členem MaxiFóra a čerpejte řadu výhod!
Registrace je ZDARMA a zcela bez závazků!!!

Offline Guraim Mužské

Compiz a všelijaké grafické vychytávky
« kdy: 06. 02. 2010 v 14:38:54 »
reklamaTéma pro diskuzi o grafickém prostředí, nastavování, štelování a zpřístupňování :-) Všechny dotazy, jak si nastavit něco obobného sem. Do postu níže se pokusím sesmolit návod, jak si aktivovat různé prvky.

Já jsem se docela vyblbnul a toto je výsledek Toto je moje plocha:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Rde8hHIAWG0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Rde8hHIAWG0</a>
« Poslední změna: 06. 02. 2010 v 16:44:10 od Guraim »

Karma nelétá, karma se dává :-P

Offline Guraim Mužské

Re: Compiz a všelijaké grafické vychytávky
« Odpověď #1 kdy: 06. 02. 2010 v 15:36:04 »
Slovo úvodem
  • Tento návod dělám na Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) v grafickém prostředí Gnome.
  • Nejsem odborník a s Linuxem se učím do velké míry metodou pokus/omyl.
  • Nesnažím se zde popsat úplně všechny možnosti, variace a funkce Compizu, ale snažím se nastínit, jak se s tím pracuje a jak se dá jednoduše nastavit kde co.
  • Všechny tyto efekty jsou vcelku k ničemu, ale jsou neskutečně návykové :D
Nejprve trocha instalace

• Jsme na Ploše a tedy máme nahoře panel. Systém/Správa/Správce balíků Synaptic. Po zadání hesla administrátora se nám otevře Správce balíků Synaptic. Nahoře máme pole pro vyhledávání, tam napíšeme compiz. Systém najde nějaké balíčky a my zvolíme:
compiz
python-compizconfig
compizconfig-settings-manager
compiz-plugins
compiz-wrapper
compiz-gnome
compiz-core
libemeraldengine0
emerald
libdecoration0
compiz-fusion-plugins-main
compiz-fusion-plugins-extra
fusion-icon
screenlets

• Poté, co pomocí zaškrtávátek vybereme všechny tyto balíčky, tak odklikneme Použít. Balíčky se nám nainstalují a my můžeme Správce balíků Synaptic zavřít.
  • Na Ploše klikneme pravým myšítkem Změnit pozadí plochy/záložka Efekty vzhledu a nastavíme Extra
  • Na Ploše dáme Aplikace/Systémové nástroje/Compiz Fusion Icon. Ikona se nám objeví na panelu poblíž hodin.  (ta modrá)

• Pravým myšítkem jí otevřeme a zvolíme Settings Manager a otevře se nám takovéto okno:

• Tímto jsme se dostali do možností samotného Compizu, odtud budeme již provádět všechna nastavení samotných efektů  :o
« Poslední změna: 06. 02. 2010 v 17:37:18 od Guraim »

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #2 kdy: 06. 02. 2010 v 16:54:30 »
Malování ohně na obrazovku
  • Tento efekt způsobuje, že můžete malovat oheň na plochu.
  • Otevřeme si Compiz Fusion Settings Manager a srolujeme do zóny Efekty a tam zaškrtneme a otevřeme Paint fire on the screen.
  • Nyní si musíme zvolit čím budeme aktivovat malování ohně:

• Klikneme na <Shift><Control>y a v tabulce, která se nám otevřela Získat klávesovou kombinaci. Poté nás Compiz vyzve, ať si zvolíme iniciační klávesu pro Initiate (key). O něco níže si vybereme Clear (key).
  • Pomocí těchto zkratek nyní můžeme spouštět malování ohně a jeho následné vypnutí.
  • Úplně na stránce je tahátko Brightness, to doporučuji nastavit na 100. Vaše plocha pak bude při malování zcela průhledná a můžete si malovat kde chcete :)

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #3 kdy: 06. 02. 2010 v 16:58:52 »
Déšť na ploše
  • Vodní efekt dělá, jako by naše obrazovka byla hladina a na ní dopadaly kapky vody.
  • Otevřeme si Compiz Fusion Settings Manager a srolujeme do zóny Efekty a tam zaškrtneme a otevřeme Vodní efekt.
  • Zde nám bude stačit nastavit si klávesovou zkratku pro Přepnout déšť.
  • Touto zkratkou si můžete nyní zapínat a vypínat pršení na plochu, přeji příjemné cachtání  ;D

Offline Jogi Mužské

« Odpověď #4 kdy: 06. 02. 2010 v 16:59:45 »
Teda chlape ty jsi si vážně pohrál ako malé dítě  :D ... mám také ubuntu, ale osobně si myslím, že tyto parádičky jsou zbytečné... pěkně se na to dívá, ale asi by to u mě bylo spíše na obtíž ... každopádně bravo dobře odvedená práce  :o

// doufám že ti tu nespamuju  :-[

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #5 kdy: 06. 02. 2010 v 17:03:26 »
Nespamuješ, od toho je tu fórum, abychom se bavili ;-) Ano, ty efekty jsou k ničemu, ale jsou hezké, krásně se na ně dívá a koho by nepotěšilo zavírat aplikaci tím, že shoří?  ;D A zrovna ty 4 plochy a přepínání mezi nimi je docela užitečné. Jdu napsat jak na to.

4 plochy v kostce
  • V tomto krátkém návodu si ukážeme, jak si vyrobit 4 pracovní plochy a jak mezi nimi přepínat rotací kostky.
  • Na Ploše v pravém dolním rohu můžeme přepínat, mezi Plochou 1 a 2. Klikneme na tento selektor pravým myšítkem Předvolby nastavíme Sloupců 4 a Řádků 1

• Otevřeme si Compiz Fusion Settings Manager a srolujeme do zóny Efekty a tam zaškrtneme Kostka plochy, Otočit kostkou a Cube Gears.
  • Otevřeme Kostka Plochy, kdesi můžeme nastavit klávesové zkratky pro posuv a rozbalení kostky (doporučuji však nezasahovat). Máme-li všechno zaškrtnuté, tak po stisku Ctrl + Alt + držení levého myšítkamůžeme kostkou pohybovat a otáčet.

« Poslední změna: 06. 02. 2010 v 17:16:29 od Guraim »

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #6 kdy: 06. 02. 2010 v 17:31:46 »
Efekty oken
  • Díky tomuto budete moci upravovat animace, které se spouští při minimalizaci, otevření okna, zavření apod.
  • Otevřeme si Compiz Fusion Settings Manager a srolujeme do zóny Efekty a tam zaškrtneme Animations Add-On a otevřeme Animace, které taky nejdříve zaškrtneme.
  • Okno, které se nám otevřelo je členěno na záložky. Ta první upravuje Animaci otevření. V seznamu hned nahoře, klikneme na první položku a dáme Upravit.

• Nyní si v rolovací nabídce vybereme efekt, který se nám líbí (je potřeba si to vyzkoušet, burn = efekty s ohněm). Potvrdíme a takto upravíme animace v celém seznamu. (Vždy má 3 položky). Stejně tak můžeme upravit zavírání, minimalizace atd.
« Poslední změna: 07. 02. 2010 v 16:00:15 od Guraim »

Offline Tsegi Mužské

« Odpověď #7 kdy: 07. 02. 2010 v 11:59:07 »
 :nee: Předem se omlouvám za mojí neznalost věci, ale měl bych malí dotaz jde to nainstalovat i do visty.

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #8 kdy: 07. 02. 2010 v 12:08:30 »
:nee: Předem se omlouvám za mojí neznalost věci, ale měl bych malí dotaz jde to nainstalovat i do visty.

Nene, bohužel, toto je jen utopie pro windows. Windows se svým slavným Aero mají nároky jako :pig: a to je to s tímto absolutně nesrovnatelné. Chceto přejít na Ubuntu :)

Offline Tsegi Mužské

« Odpověď #9 kdy: 07. 02. 2010 v 13:04:11 »
Tak,že si musím nainstalovat linux?  >:( a s vistama si můžu  :'( rozumím tomu dobře. Slyšel jsem už o linux hodně, ale mám strach jestli tam funguje všechno jak na windows. A jestli jsou dostupné vůbec pro linux programy.
Ale, jsem rád, že někdo konečně otevřel toto téma alespoň se něco dozvím. pořád jen vydím samá videa na you tube a to je vše info tabu.

komentář Moderátora Odpověď je zde, ať neděláme offtopic: http://www.maxiforum.cz/index.php/topic,81309.new.html#new
« Poslední změna: 07. 02. 2010 v 13:08:54 od Guraim »

Offline deScaad Mužské

« Odpověď #10 kdy: 07. 02. 2010 v 13:09:41 »
Tak,že si musím nainstalovat linux?  >:( a s vistama si můžu  :'( rozumím tomu dobře. Slyšel jsem už o linux hodně, ale mám strach jestli tam funguje všechno jak na windows. A jestli jsou dostupné vůbec pro linux programy.
Ale, jsem rád, že někdo konečně otevřel toto téma alespoň se něco dozvím. pořád jen vydím samá videa na you tube a to je vše info tabu.

komentář Moderátora Odpověď je zde, ať neděláme offtopic: http://www.maxiforum.cz/index.php/topic,81309.new.html#new

Mrkni třeba na
www.ubuntu.cz
www.proc.linux.cz

Offline Gilly

« Odpověď #11 kdy: 08. 02. 2010 v 16:58:08 »
Teda to je fakt paráda, taky jsem to hned zkusila.  :o  Nešel mi nastavit jenom ten oheň při minimalizaci, ale možná je to starší verzí, mám 9.04.

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #12 kdy: 08. 02. 2010 v 17:37:08 »
Teda to je fakt paráda, taky jsem to hned zkusila.  :o  Nešel mi nastavit jenom ten oheň při minimalizaci, ale možná je to starší verzí, mám 9.04.

No krása! Jsem moc rád, že někdo zkusil můj návod a jde mu to :-) No tak si gilly ugraduj na 9.10 a třeba ti to půjde ;-) Btw. zkontroluj si, jestli máš zaškrtnuté Animations Add-On, to by ty efekty mělo povolit.

Offline Jaa(c) Mužské

• Já já já jenom já..
  • maxi Veterán
  • *
  • 1445 zlatých
  • Poslat zlaťáky
    • Tvorba webových stránek a tak..
« Odpověď #13 kdy: 08. 02. 2010 v 17:51:41 »
..a s vistama si můžu  :'( ...

S vistama si můžeš tak maximálně nainstalovat Aero.. Ale s compizem bych to nerad srovnával :)

Jáá osobně také compiz používám, ale jen minimum efektů, přeci jen si nechci zbytečně zatěžovat ntb.. Navícmi tak polovina efektů přijde přehnaná.. Ale jsou tam určitě i užitečné věci...

Jinak jestli můžu přidat jednu ukázku compizu :
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=lawkc3jH3ws" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lawkc3jH3ws</a>

If the words were wisdom I'd be talking even more..

Offline Gilly

« Odpověď #14 kdy: 08. 02. 2010 v 18:09:33 »
... No tak si gilly ugraduj na 9.10 a třeba ti to půjde ;-) Btw. zkontroluj si, jestli máš zaškrtnuté Animations Add-On, to by ty efekty mělo povolit.

To zaškrtnuté mám, ale záložka je tam jenom jedna a ať to nastavím jach chci, tak se nic nezmění. Ale ani tam není zaškrtávátko výběru, potvrzení ..nic..

Na 9.10 upgradovat nebudu, počkám si až na tu dubnovou, takže se holt bez plamenů zatím budu muset obějít.  :)

Ale návod fakt super, díky moc!  :o

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #15 kdy: 08. 02. 2010 v 18:18:37 »
Není to v addonu, ale v Animace:

Offline Gilly

« Odpověď #16 kdy: 08. 02. 2010 v 19:06:00 »
Není to v addonu, ale v Animace

Ajo, to bych to tam mohla nastavovat furt  :D Tak díky  :)

Offline niemand Mužské

« Odpověď #17 kdy: 19. 02. 2010 v 10:00:27 »
Čus, mám pár problémů, když dám nastavení kostky, tak tam vůbec nemám žádnou možnost nic nastavovat, jen zapnout a vypnout a kostka potom nefunguje.

A ještě ten efekt oken mi taky nejde nastavit, vůbec nevim kde co a podle tvého návodu mi to nic nedělá. :(

Offline Guraim Mužské

« Odpověď #18 kdy: 19. 02. 2010 v 10:49:09 »
Tak, nejdříve k té kostce:
Musíš mít zaškrtnuté Kostka Plochy, Otočit kostkou a Cube Gears.

Dej sem screen toho co se ti otevře, když klikneš na Kostka Plochy. Mělo by to vypadat takto:

No a v Otočit kostkou by se mělo dát nastavit jak to otáčení dělat. Ještě důležitá otázka, nastavil sis vpravo dole, aby si měl k dispozici 4 plochy?

Až vyřešíme kostku, tak mrkneme na ty efekty oken, kdyžtak udělám video návod :-)

Offline niemand Mužské

« Odpověď #19 kdy: 19. 02. 2010 v 10:54:39 »
No já tam nikde možnost Kostka Plochy nemám, jediný co tu je je Cube Gears a 3D okna, jinak nic.

MaXiForum.cz