Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Bramboráky

(1/9) > >>

juta:
Bramboráky

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!

Ingredience:
mouka hladká   120 g
sůl   
brambory   1000 g
majoránka   
olej   150 g
pepř mletý   
vejce   2 ks
mléko   5 lžic
česnek   

Postup přípravy receptu:

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme, dochutíme solí, pepřem, přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Doba přípravy: 1 hodina

orchidka:
Bramboráky mám moc ráda  ;D zrovna zítra budem mít naložený masíčko v bramboráku  ;D

flyerkuba:

--- Citace: orchid  03. 05. 2008 v 20:31:22 ---Bramboráky mám moc ráda  ;D zrovna zítra budem mít naložený masíčko v bramboráku  ;D

--- Konce citace ---
jojo, my děláme řízek v bramboráku a je to fakt dobrý:)

66vasek:
výborný,rychlý,levný!!!

Merlin:

--- Citace: flyerkuba  04. 05. 2008 v 12:50:18 ---
--- Citace: orchid  03. 05. 2008 v 20:31:22 ---Bramboráky mám moc ráda  ;D zrovna zítra budem mít naložený masíčko v bramboráku  ;D

--- Konce citace ---
jojo, my děláme řízek v bramboráku a je to fakt dobrý:)

--- Konce citace ---
Ono úplně stačí do toho těstíčka propašovat kousky uzeného  :o

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi