Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Bramborová musaka

(1/1)

orchidka:
Ingredience:

3 lžíce olivového oleje
2 cibule
300g mletého masa (vepřové nebo mix hovězí a vepřové)
sůl
mletý pepř
sladká paprika
150g rajčat
800g brambor
lilek
cuketa (stačí půl středně velkého lilku a půl cukety)
4 stroužky česneku
200ml zakysané smetany
různé druhy sýrů - eidam, niva nebo parmazán


Na rozehřátém oleji zpěňte nakrájenou cibuli a přidejte na kolečka nakrájenou zeleninu: cuketu, lilek, rajčata a presovaný česnek. Restujte do zlatova. Pak opečte mleté maso, přidejte sůl, pepř a papriku. Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy střídavě vrstvěte plátky brambor, zeleninu a maso tak, aby poslední vrstvou byly brambory. Mezi vrstvy nalijte zakysanou smetanu. Na poslední vrstvu brambor položte sýry podle chuti. Musaku dejte do předehřáté trouby a při teplotě 180 °C zapékejte asi 30 minut.

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi