Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Chlebový Cordon Bleu

(1/1)

orchidka:
Ingredience na 4 porce:

8 plátků toustového chleba
8 plátků kvalitní libové šunky
16 plátků sýra, i ochuceného
2-3 vejce se špetkou soli, rozšlehaná vidličkou
kukuřicné lupínky na obalení
rostlinný olej na smažení


Na každý plátek chleba položte po plátku sýra a na každý ještě šunku. Přiklopte je a jemně přimáčkněte dlaní, aby líp držely u sebe, případně je ještě spojte špejlí nebo párátkem - usnadní vám obalování a smažení. Toustový balíček položte do rozšlehaných vajec a nechte chvilku naskáknout. Pak ho přitiskněte do nadrcených lupínků a na pár minut uložte do chladu. Obal bude líp držet, sýr zpevní a nebude se při smažení tak rychle roztékat. V kastrůlku rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Opatrně vkládejte balíčky a osmažte z obou stran dozlatova. Smažení by mělo být rychlé, ale tuk nerozpalujte na nejvyšší teplotu, aby se obal nespálil. Osmažené balíčky položte na vrstvu kuchyňského papíru, odsaje přebytečný tuk. Pokud jste je spíchli špejlí nebo párátkem, před podávání je vyjměte.

Lze podávat jako lehký oběd se zeleninovým salátem  ;D

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi