Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Chlupaté knedlíky

(1/1)

Merlin:
Chlupaté knedlíky     

 
Suroviny :
[*]750 g syrových brambor
[*]1 vejce
[*]270-300 g hladké mouky
[*]10 g soli
[*]50 g sádla na omaštění
 
 
 
Postup :
Brambory oškrabeme nebo oloupema , jemně ustrouháme. Vylouhovanou vodu z brambor lehce vymačkáme a slijeme. Přidáme sůl, vejce a hladkou mouku. Těsto dobře promícháme. Pak lžící (nejlepší je dětská velikost) namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky, dáváme je do vroucí slané vody, vaříme podle velikost 8-10 minut. Knedlíky ve vodě opatrně nadzvihujeme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.
Podáváme se zelím a s dozlatova osmaženou na drobno nakrájenou cibulkou omaštěné sádlem, nebo doporučuji vmíchat na kostičky nakrájené, lehce osmahlé uzené a na pár min zapéct v troubě. 

pro někoho jen příloha, ale super  :o

Stedry:
Čtu zde pár receptu a u tohodle receptu mám pro Vás takovou malou drobnost.Tu vylouhovanou vodu z brambor když slejete a vylejete,tak je možný že se Vám ty knedlíky rozpadnou.Je lepší část té vody nalejt zpět,protože tím si tam vratíte i škrob z brambor a nedojde tak k rozpadnutí knedlíků. :P

Merlin:

--- Citace: Stedry  23. 07. 2008 v 22:04:01 ---Čtu zde pár receptu a u tohodle receptu mám pro Vás takovou malou drobnost.Tu vylouhovanou vodu z brambor když slejete a vylejete,tak je možný že se Vám ty knedlíky rozpadnou.Je lepší část té vody nalejt zpět,protože tím si tam vratíte i škrob z brambor a nedojde tak k rozpadnutí knedlíků. :P

--- Konce citace ---
No záleží , jak moc tu vodu budeš vymačkávat, když jí tam bude moc o to víc musíš dát mouky a knedlíky budou tuhé - je to jen o cviku , ale dík za upřesnění ;)
Pochopitelně se to lépe dělá ze starých brambor, protože mají škrobu o dost víc  :)

Stedry:
Jo tak s tímhle už musím souhlasit.Jak říkáš je to jen o cviku. :o

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi