Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Domácí Ovar

(1/2) > >>

DaveKurri:
když tak na to tady koukám tak musím přidat svoje oblíbené jídlo :o

Domácí Ovar

Použité suroviny:

1000 g vepřové maso na ovar - koleno, hlava, plec (koleno je nej)  :pig:
4 ks nové koření - kuličky
4 ks pepř celý
1 ks bobkový list
1 ks cibule
sůl, kmín
200 g křen
hořčice podle chuti


Příprava:


Maso osolíme a spolu s kořením, celou cibulí vaříme ve vodě doměkka. To trvá 90 - 120 minut. Mezitím si připravíme křen, nastrouháme.

Domácí ovar podáváme teplý s měkkým chlebem, křenem a hořčicí.

Jednoduché a výborné :o

thanatos:
ja jen doplním, že nejlepší je z čerstvého při zabijačce, ale na stoprocent ne z kolena. To je lepší upéct, nebo vyudit. 

Lamin:
Jo jo, čerstvé uzené je vynikající :) Divím se těm vegetariánům o co přicházejí :D

thanatos:
tak nějak. Včera jsem koukal při práci na výměnu manželek, byla tam makrobuitická familie. Ta makrobiotička si pak u druhý rodiny dala kuře - jak hned pookřála.  Ne ne, bez masa to nejde.

DaveKurri:

--- Citace: thanatos  07. 07. 2008 v 11:19:22 ---ja jen doplním, že nejlepší je z čerstvého při zabijačce, ale na stoprocent ne z kolena. To je lepší upéct, nebo vyudit. 

--- Konce citace ---

mě to chutná z kolena. pečený je taky dobrý :)

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi