Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Francouzské brambory s kysaným zelím

(1/1)

orchidka:
Syrové oškrábané brambory nakrájíme na kolečka silná zhruba 1/2 centimetru. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný salám nastrouháme či nakrájíme na nudličky a z kysaného zelí vymáčkáme šťávu.

Do vymazaného pekáčku klademe těsně k sobě kolečka syrových brambor, lehce je osolíme a opepříme. Poklademe vrstvičkou kysaného zelí, nastrouhaným nebo nakrájeným salámem a nakonec dáme na tyto vrstvy kolečka cibule. Takto všechny vrstvy opakujeme a končíme vrstvou plátků brambor, kterou opět lehce osoloíme a opepříme. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby a pečeme (cca hodinu).


Takto stojí v receptu :) my dáváme jen vrstvu brambor, pak zelí, salám, cibuli a nahoru zase brambory a zalijeme šlehačkou  :o.


Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi