collapse

* Uživatelský panel

 
 
Vítejte Host. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte.

* Chatovací okno

Obnovit Historie
  • K Vašim službám...
  • Lamin: Existuje taková věc ... panty na dveřích se dají převrtat a budou pasovat do futer :-) takto jsem to řešil u bratra na bytě
    07. 11. 2017 v 18:25:38
  • juta: Čau, kdybych si chtěl koupit nové, obyčejné interiérové dveře v nějakým marketu, tak mi budou pasovat do futer do starých pantů, nebo se už společně s tím musí koupit nové futra? :D Díky :D
    06. 11. 2017 v 16:48:06
  • Lamin: Já jsem volit byl ... a jak začali ukazovat předběžné výsledky ... docela jsem se zhorzil
    25. 10. 2017 v 17:23:10
  • airslava: [odkaz]
    23. 10. 2017 v 08:53:22
  • airslava: no asi by si vice cechu melo rozsirit obzory :)
    23. 10. 2017 v 08:53:07
  • juta: Nechápu voliče ANO, že dali hlas někomu kdo je trestně stíhaný :P :D
    22. 10. 2017 v 14:38:43
  • numero528: Co říkáte na výsledky voleb? Jste spokojeni? Byli jste volit?¨
    21. 10. 2017 v 22:56:48
  • numero528: ero shop? :D
    21. 10. 2017 v 22:56:03
  • Lamin: Nee :D už je to zaměřené na něco úplně jiného :D
    21. 10. 2017 v 13:01:31
  • airslava: jen si zmenil eshop jo? :D Tak at se dari :)
    03. 10. 2017 v 22:07:26
  • Lamin: Děkuji. Stále se jedná o programátora :
    01. 10. 2017 v 09:54:12
  • airslava: taky preju :) o co se jedna?
    30. 09. 2017 v 13:59:59
  • numero528: Tak Ať se ti tam daří.. ;)
    28. 09. 2017 v 09:38:46
  • Lamin: A u mě se blíží nová práce v Brně
    24. 09. 2017 v 18:10:47
  • numero528: A léto je v prdxxi... Zdravím Vás.. ;)
    23. 09. 2017 v 08:23:06
  • Lasičák: Příště zabetonovat nožky  :sasek:
    09. 09. 2017 v 16:33:57
  • Lamin: Nesmíš ji dělat tak pěknou ... pak se zalíbí a je fuč
    30. 08. 2017 v 18:28:43
  • juta: Si jí někdo vzal domů, kdyby jí zničili, tak by tam něco zůstalo, ale nikde nic  :-X
    30. 08. 2017 v 17:19:24
  • airslava: Tak to ses dobrej, zes neco takovyho vyrobil a hlavne s takovym dobrym cilem... bohuzel lidi jsou svine no... mohli to i znicit naci vozrali vandalove
    29. 08. 2017 v 09:14:45
  • Lamin: Si děláš srandu, ne?
    29. 08. 2017 v 07:11:38
  • juta: vyrobíte lavičku, dáte jí za vesnici na místo s pěkným výhledem u polní cesty, měla sloužit všem, vydrží tam dva měsíce a stejně jí někdo nakonec ukradne... a to jsem myslel, že zrovna u nás takoví lidi nejsou :-/
    27. 08. 2017 v 19:49:05
  • airslava: dost udelal warez a upadek v soutezich bych rekl :)
    02. 08. 2017 v 19:15:14
  • Lasičák: Asi hlavně ta možnost Bé, facebook byl totiž i předtím :) pokud se nepletu
    01. 08. 2017 v 17:25:29
  • juta: Zdar jak sviňa, njn, facebook a stáří dělá své :-)
    01. 08. 2017 v 15:19:07
  • Lasičák: docela mě mrzí, že to tu tak utichlo   :(
    31. 07. 2017 v 20:20:14
  • airslava: cau ;)
    31. 07. 2017 v 14:13:16
  • numero528: Zdarec.. ;)
    31. 07. 2017 v 05:28:40
  • Lasičák: Buďte zdrávy
    30. 07. 2017 v 10:56:30
  • Lamin: Avast
    26. 07. 2017 v 10:26:30
  • brahma: eset
    23. 07. 2017 v 22:42:47

* Poslední články

* Náhodné fotografie

Kolem fary

Hodnocení: *****
Zobrazení: 1390
Datum: 26.11.2011 21:01:36
Komentář: (10)
Od: Storm7
Monument

Hodnocení: (prázdné)
Zobrazení: 1780
Datum: 28.02.2012 00:12:31
Komentář: (6)
Od: fu.cz

Autor Téma: Hermelínové recepty  (Přečteno 3223 krát)

Offline Gilly


  • maxi V.I.P
  • *

  • Příspěvků: 1176
  • 5 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 55

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
    • Ocenění
Hermelínové recepty
« kdy: 08. 07. 2008 v 19:03:56 »
Těstovinový salát Vltavín                                    
30 minut, pro 2 osoby
150 g těstovin
2 rajčata
1 kapie, nebo čerstvá paprika
1 Sedlčanský Vltavín
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
bílý pepř, sůl
Uvařené těstoviny propláchneme, zakapeme olivovým olejem, do misky nakrájíme rajče, kapii, cibuli, přimícháme těstoviny
a nahrubo nastrouhaný Vltavín. Spojíme dresinkem připraveným z hořčice, olivového oleje, bílého pepře a soli.
Vše promícháme a posypeme kudrnkou.
   

 
Zapečené palačinky                                          
30 minut, pro 4 osoby
1/2 l mléka
5 vajec
1/4 kg hladké mouky
250 g špenátu
2 dl oleje
česnek
1 Sedlčanský Hermelín
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do vymazaného pekáčku, položíme na ně plátky Hermelínu a zapečeme.
Podáváme se zeleninovými saláty.

 
Chuťovka                                      
30 minut, pro 4 osoby
20 kusů žampionů
4 Sedlčanské Hermelíny
máslo
pepř, petrželka
Velké hlavičky žampionů očistíme a položíme na pečicí papír potřený máslem. Do každé hlavičky postavíme trojúhelníček Hermelínu, lehce opepříme a v troubě zapečeme.
Podáváme posypané petrželkou.

 
 
Papriky plněné Hermelínem                    
20 minut, pro 4 osoby
2 středně velké papriky
2 Sedlčanské Hermelíny nebo Sedlč. Smetanové Hermelíny
50 g šunkového salámu vcelku
1 malá cibule, sůl, pepř
1 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice
Na ozdobení: 1 Lučina, 4 listy hlávkového salátu, 2 rajčata
Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec
a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, majonézu, hořčici a promícháme. Směs necháme chvíli uležet v chladničce. Půlky paprik pak naplníme připravenou směsí a ozdobíme našlehanou lučinou. Připravené plněné lusky rozložíme na omyté a osušené listy salátu a ozdobíme nakrájenými rajčaty.
Podáváme s celozrnným chlebem.

 
Zapečený Hermelín s květákem                  
30 minut, pro 4 osoby
400 g květáku
2 Sedlčanské Hermelíny
150 g měkkého salámu
50 g másla
cibule, pažitka, 2 papriky
1,5 dl smetany
1 vejce
sůl, pepř
Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme
s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem, nakrájenou cibulí a paprikou. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme sůl a pepř. Směs vložíme do zapékací misky vymazané máslem a zalijeme smetanou. Zvolna zapékáme. Podáváme s bramborem.


 
Trojhránky ve vinném těstíčku       
15 minut, pro 4 osoby
1 Sedlčanský Vltavín
1/2 dl vína (bílé, červené)
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
olej na smažení
sůl
Připravíme si vinné těstíčko, ve kterém namáčíme výseče Vltavínu, a poté sýr smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborem.
Přelijeme dresinkem nebo tatarskou omáčkou.

 
Knedlíčky do polévky      
30 min, pro 4 osoby
42 g droždí
1 vejce
1 Sedlčanský Hermelín
česnek
strouhanka
Droždí rozpustíme na másle. Přidáme po vychladnutí vejce, strouhanku, nastrouhaný Hermelín a dle chuti česnek. Ze směsi tvoříme knedlíčky, které zavaříme do polévky.

 
Hermelínový špíz      
25 min, pro 2 osoby
2 Sedlčanské Hermelíny
2 menší cibulky
70 g salámu Herkules
3 vejce, hladkou mouku
strouhanku na obalení
olej na smažení
Hermelín rozkrájíme na osm dílků. Přes každý dílek přeložíme plátek salámu a střídavě s cibulí napichujeme na špejli. Takto připravené špízy obalíme v trojobalu. Pozor, je nutné špízy obalit ve strouhance a vajíčku dvakrát – při smažení tak zabráníme vytékání sýra. Vložíme do rozpáleného tuku a rychle osmažíme.
Vhodná příloha: opékané brambory a tatarská omáčka.

 
 
 
Šumavské zapečené fleky                       
40 min, pro 4 osoby
500 g širokých nudlí
3 vejce
3 Sedlčanské Hermelíny
300 g žampionů
1 cibule, 300 g hlávkového zelí
1/8 l mléka
olej, sůl, pepř, kmín
Nudle uvaříme v osolené vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji podusíme cibuli a nakrájené žampiony. Zvlášť podusíme nakrájené zelí s kmínem. Vše promícháme, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín, sůl
a pepř. Do zapékací mísy nalijeme olej a vložíme směs, kterou zapečeme. Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme.

 
 
Povltavské kuře                                               
45 min, pro 4 osoby
1 kuře
olej, česnek, sůl, pepř
2 Sedlčanské Vltavíny
2 dl smetany
Kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme a vložíme do pekáče. Na výpeku restujeme na plátky nakrájený česnek, zalijeme trochou vody a kuře přelijeme. Dusíme do poloměkka asi 30 minut. V míse smícháme dva nastrouhané Vltavíny, dvě deci smetany, promícháme a směsí přelijeme kuře, které necháme dopéct.
Podáváme s brambory, s rýží a různými zeleninovými saláty.

 
Hermelín v listovém těstě                                   
45 min, pro 4 osoby
4 Sedlčanské Hermelíny
1 lžíce kečupu
1/2 malého pórku
1 balíček listového těsta
1 žloutek, hladká mouka na vyválení těsta
Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na slabší plát. Rozdělíme jej na 4 čtverce a každý z nich potřeme kečupem. Pórek nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vodě. Doprostřed čtverců z listového těsta položíme celý Hermelín a jeho povrch posypeme pórkem. Rozšleháme žloutek. Sýr dobře zabalíme do listového těsta a potřeme žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě tak dlouho, až je povrch zlatavý.

 
 
 
Smažená cuketa s Vltavínem a šunkou                 
45 min, pro 4 osoby
2 cukety
3 Sedlčanské Vltavíny
300 g drůbeží šunky
strouhanka, hladká mouka
vejce, mléko, sůl, česnek
Cukety oloupeme, podélně je rozkrojíme a vydlabeme z nich jadýrka. Naplníme malými kousky Vltavínu, potřeme česnekem, posolíme, přikryjeme šunkou a obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

 
 
 
Sedlčanský tavený sýr                                       
  20 min, pro 2 osoby
3 Sedlčanské Hermelíny
100 g šunkového salámu
1 zelenou a 1 červenou papriku
sůl, pepř
Hermelín nakrájíme na kostičky, v troubě pozvolna roztavíme a necháme trochu vychladnout. Vmícháme nakrájený šunkový salám a na menší kousky nakrájenou zelenou i červenou papriku. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs vložíme do formy srnčího hřbetu, vyložené mikrotenovou folií, upěchujeme a necháme ztuhnout v chladu do druhého dne.

 
Pikantní Vltavín                                                    
15 min, pro 1 osobu
1 Sedlčanský Vltavín
1 Lučina
vlašské ořechy
oregano, sůl, česnek
Sýr svisle rozkrojíme, oba půlkruhy vydlabeme tak, abychom neporušili tvar. Získanou hmotu utřeme s jednou kostkou lučiny, přidáme lžíci nastrouhaných vlašských ořechů, špetku soli, oregano podle chuti, nasekaný česnek (nejméně 3 stroužky). Promícháme a plníme vydlabaný Vltavín, jehož obě půlky slepíme k sobě a zabalíme do alobalu. V chladu necháme nejméně čtyři dny uležet.
Krájený podáváme k vínu.

 
 
 
 
 
Hermelínový koktejl                                           
20 min, pro 4 osoby
2 Sedlčanské Smetanové Hermelíny
1 cibule šalotka
0,4 kg sterilované zeleniny ve slaném nálevu
3 lžíce jemného kečupu
3 lžíce majonézy
2 lžíce citrónové šťávy
špetka cukru a čerstvé máty
Sterilovanou okapanou zeleninu rozdělíme do sklenic, přidáme na kostičky krájený smetanový sýr a doplníme cibulí šalotkou nakrájenou na jemné prstence. Z kečupu, majonézy, citrónové šťávy a cukru připravíme zálivku, kterou přelijeme do sklenic se sýrem. Necháme vychladit a podáváme ozdobené s čerstvou mátou. (Místo majonézy můžeme použít bílý jogurt.)

 
 
Hermelínová sousta                                           
10 min, pro 3 osoby
100 g másla
3 Sedlčanské Hermelíny / nebo
Sedlčanské Smetanové Hermelíny
100 g měkkého tvarohu
ovoce, ořechy
Máslo utřené s tvarohem osolíme a nastříkáme na osminky Hermelínu. Zdobíme kousky ovoce i ořechy.

 
Grilované kuličky                                                
20 min, pro 4 osoby
1/2 kg mletého masa
2 Sedlčanské Hermelíny
sůl a pepř, 2 větší cibule
1 žemle, 1/2 šálku mléka
100 g slaniny
2 vejce, olej, grilovací koření
Mleté maso smícháme se žemlí máčenou v mléce, drobně rozkrájeným Hermelínem, žloutky, solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji prosetou strouhankou. Tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny
na grilovací jehly. Sypeme grilovacím kořením, potíráme olejem a grilujeme.

 
 
 
Sedlčanský pstruh                                                 
20 min, pro 4 osoby
4 pstruzi
1 vejce
100 g hladké mouky
150 g drcených vlašských ořechů
1 dl suchého bílého vína
1 Sedlčanský Hermelín
sůl, bílý pepř, olej
Pstruhy vcelku obalíme v hladké mouce, namočíme v těstíčku, pečeme zprudka na oleji po obou stranách a zvolna dopékáme. Těstíčko se připraví z vejce, bílého vína, soli, bílého pepře, strouhaného Hermelínu a drcených vlašských ořechů.

 
 
Hermelínové placičky s houbami                 
45 min, pro 4 osoby
400 g hub
150 g Sedlčanského Hermelínu
50 g dětské krupičky, 2 žemle, mléko, 3 vejce
sůl, pepř, česnek, strouhanka, olej, petržel, cibule
Houby uvaříme, cibuli osmažíme a nakrájené žemle zalijeme mlékem. K pokrájeným měkkým houbám přidáme na malé kousky nakrájený Hermelín, osmaženou cibuli, vymačkané žemle, vejce, koření a krupičku. Dobře promícháme, necháme 10 minut odpočinout a podle chuti můžeme přidat česnek.
Po zhoustnutí směsi tvoříme malé kulaté placičky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme dozlatova. Podáváme
s čerstvou zeleninou.

 
Kuřecí kapsa                                                       
20 min, pro 2 osoby
2 kuřecí prsíčka
100 g másla
4 plátky jablka
1 Sedlčanský Hermelín
1 cibule
sůl, pepř, sladká paprika
Prsíčka osolíme, opepříme, rozřízneme na 4 porce a pouze lehce naklepeme. V nejvyšší části masa nařízneme kapsu, do které vložíme plátek jablka a silnější plátek Hermelínu. Plátky pečeme v troubě na másle, v průběhu pečení posypeme maso na kolečka nakrájenou cibulí a sladkou paprikou.
Podáváme se steakovými bramborami a zeleninou.

 
 
Hermelínové krokety                                             
60 min, pro 2 osoby
1 lilek
2 Sedlčanské Hermelíny
25 g strouhaného kokosu, 70 g strouhanky
2 lžíce rajského protlaku, 4 lžičky sojové omáčky
2 stroužky česneku
3 lžíce koriandru, 1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř, pšeničné klíčky, otruby
Lilky oloupeme a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů do změknutí. Dužinu rozmačkáme na pyré, které smícháme se strouhaným Hermelínem, kokosem, strouhankou, rajským protlakem, sojovou omáčkou, česnekem a ochutíme kořením. Směs necháme v chladu ztuhnout. Potom z ní utvoříme krokety a obalíme ve směsi z obilných klíčků a otrub. Opékáme na pánvi. Podáváme se zeleninou.

 
Gratinovaná jablka                                           
45 min, pro 10 osob
10 jablek
5 Sedlčanských Vltavínů
0,5 l vody
250 g cukru
citrónová šťáva, olej nebo máslo
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozkrojíme na polovinu.
Z vody, cukru a citrónové šťávy připravíme cukerný roztok,
v němž upravujeme jablka. Krátce podusíme. Pak jablka
z roztoku vyjmeme, vložíme je do tukem vymazané žáruvzdorné mísy, poklademe je Vltavínem nakrájeným
na plátky a rychle zapečeme.
Podáváme s pečivem, obkládáme šunkou, syrovou zeleninou, zeleninovým salátem apod.

 
Grilovaný Hermelín
15 minut, pro 2 osoby
2 Sedlčanské Hermelíny
jemně pikantní grilovací koření
olej, alobal
Ve 1/4 hrnku oleje rozmícháme 1 polévkovou lžíci grilovacího koření (lze přidat více podle chuti) a nalijeme do misky.
Ve směsi obalíme Hermelín a zabalíme do alobalu tak, aby sklady byly pokud možno na boku sýra. Hermelín v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 – 10 min z obou stran.
Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej však pohromadě drží jeho kůrka. Je důležité sýr při manipulaci nepropíchnout (nebo jinak poškodit celistvost kůrky), jinak sýr vyteče.

 Naložte ho, on se odmění
Pepa a Kamil nepochybují, že by je alespoň jednou někdo neochutnal v nějakém nálevu. Pokusy
s jejich nakládáním však pokračují, protože lidské chutě jsou nekonečné a touží po objevování. Stále přicházejí ti, kteří procesy s nakládáním vylepšují a zdokonalují, protože chuť Sedlčanského Hermelínu ovlivňuje nejen přidávané koření (zkusili jste tymián či rozmarýn?), zelenina a podobné ingredience, ale rovněž druh oleje, velikost kousků sýra, jejich způsob ukládání do nádob, doba uložení…
Nejčastější úpravou Hermelínu je podélné rozkrojení na dvě poloviny. Ty lze potom pomazat či posypat něčím, co bývá tajemstvím chráněným jak oko v hlavě. Důležitá je však vaše fantazie
a smysl pro experimentování. Až tedy pomažete poloviny sýra něčím pikantním, přidejte kolečko cibule, nebo proužky česneku a poté obě poloviny slepte. Zvláštní je, že při těchto pokusech nemůžete prakticky nic zkazit. Alespoň budete vědět, že například čerstvý zázvor není pro vás to pravé. Slepený Hermelín můžete dále zmenšovat na poloviny, čtvrtiny či osminky. Čím menší kousky, tím bude vyluhování v oleji důkladnější, proběhne rychleji a vaše netrpělivost bude kratší. Než zvolíte olejový nálev, zaměstnejte čichové i chuťové buňky. Nejlevnější oleje dodávají sýru mnohdy nepřijatelné pachutě, drahým olejem nic nepokazíte. Nejlepší bude, když si na kouscích Hermelínu olej otestujete a poté můžete nakládat ostošest. Také vězte, že jakmile Pepa nebo Kamil zakončí svoji pouť ve vašich útrobách, olej můžete samozřejmě použít (někdy s výhodou)
k dalšímu nakládání nebo v kuchyni.
Než začnete svůj Hermelín vkládat do skleněné nádoby, snažte se, aby přitom vznikalo
a zůstávalo v oleji co nejméně vzduchových bublin. Ty totiž někdy (byť zřídka) způsobují, že sýr může kvasit. Nejjednodušší je sýr včetně dalších ingrediencí postupně položit do nádoby
ve vrstvách a poté zalít olejem, aby nečouhal ani kousek Pepy nebo Kamila. Vzniká přitom víc bublin (lze se jich pomalu zbavit třepáním s nádobou i jejím pootáčením), než při postupu opačném, při němž si prožijete zápas s olejem, do kterého jednotlivé kusy sýra, koření i zeleniny nakladete. Jistě si to dovedete představit: zejména cibule a některá koření mají tendenci stále plavat, což může mít vliv na jejich nedostatečné vyluhování. Podle úpravy a velikosti sýrů se doba louhování liší, ale pokud je nesníte dřív, pak vydržte alespoň 4 dny a u celých Hermelínů vyčkejte
i 14 dní. Jak si ho naložíte, tak se Vám odmění.
A něco málo známého na závěr. Každý naložený Pepa nebo Kamil má ještě jednu dimenzi chuti. Zkuste ho na okamžik po vylovení ohřát přímo na talíři v mikrovlnné troubě.

 

Kamil s feferonkou                                           
2 a více Sedlčanských Hermelínů
cibule nakrájená na plátky
čerstvá feferonka
sladká paprika
nasekaný česnek
bobkový list
celý pepř
nové koření
Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Středně uleželý Hermelín rozkrojíme, jednu polovinu posypeme nasekaným česnekem, přidáme trošku sladké papriky, potřeme směsí a přikryjeme druhou polovinou sýra. Do nádoby vkládáme Hermelíny prokládané zbytkem směsi. Nádobu zalijeme olejem, zakryjeme
a necháme asi tak sedm dní v chladu a temnu uležet.

 
 
Dobře naložený Pepa                                             
2 a více Sedlčanských Hermelínů
2 cibule
grilovací koření
naložené papriky
4 stroužky česneku
Tabasco, olej
 
V oleji rozmícháme grilovací koření. Hermelíny podélně rozkrojíme a potřeme česnekem. Cibuli nadrobno nasekáme a rozdělíme na 5 dílů. Na dno sklenice rozložíme 1 díl cibule a nakrájenou naloženou papriku, na papriku položíme sýr a zakápneme tabascem. Na Hermelín dáme další díl cibule a papriky, takto vrstvíme střídavě sýr, cibuli a papriky. Nezapomeňte vždy Hermelín zakápnout tabascem. Nakonec vše zalijeme olejem s rozpuštěným grilovacím kořením. Sklenici zakryjeme a uložíme na 5 dní do chladu.
« Poslední změna: 05. 03. 2013 v 23:01:41 od Dead »

MaXiForum.cz

Hermelínové recepty
« kdy: 08. 07. 2008 v 19:03:56 »

Offline orchidka Ženské

  • maxi Veterán
  • *

  • Příspěvků: 4729
  • 46539 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 335
  • Základem charakteru je síla vůle.

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
  • Ocenění Uděluje se za časté dovolenkování se. Udělován za finanční podporu MF Vítěz grafické soutěže Vítěz fotografické soutěže
    • dA galerie (fotky, grafika...)
    • Ocenění
Re: Hermelínové recepty
« Odpověď #1 kdy: 09. 07. 2008 v 11:42:05 »
určitě něco vyzkouším, hermelín mám moc ráda  ;D ;D

Offline fegynka Ženské

  • maxi Kuřátko
  • *

  • Příspěvků: 69
  • 312 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 0

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
    • Ocenění
Re: Hermelínové recepty
« Odpověď #2 kdy: 17. 05. 2009 v 19:27:23 »
Díky,tyto recepty jsem neznala.Určitě vyzkouším.

Offline Yvona

  • maxi Korál
  • *

  • Příspěvků: 3
  • 71 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 0

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
    • Ocenění
Re:Hermelínové recepty
« Odpověď #3 kdy: 05. 03. 2013 v 22:08:56 »
tak koukám, že hermelín se nemusí dělat jen tak, jak ho dělám já - posypat kořením, zabalit do alobalu a dát na gril :) Určitě některý z těhle receptů vyzkouším, vypadají všechny  lákavě. Co k hermelínu nejčastěji dáváte jako přílohu? Já jsem objevila tyhle kukuřičné placky: grilykrby.cz/grilovana-zelenina/kukuricne-placicky-na-grilu/, docela se mi líbí, letos se na ně chystám. Nebo pečivo, ale to mi přijde takový fádní.

Offline janivalk

  • maxi Mravenec
  • *

  • Příspěvků: 12
  • 98 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 0

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
    • Ocenění
Re:Hermelínové recepty
« Odpověď #4 kdy: 05. 09. 2016 v 10:37:49 »
Zbožňuji hermelíny, díky za recept Hlavně za papriky plněné hermelínem:)

Offline RobinBína

  • maxi Mravenec
  • *

  • Příspěvků: 10
  • 80 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 0

  • Aktivita za 30 dní:
    3.33%
    • Ocenění
Re:Hermelínové recepty
« Odpověď #5 kdy: 18. 10. 2016 v 09:33:27 »
Díky za super tipy, něco z toho by teoreticky mohl zvládnout i chlap  :-D

Offline Raakel

  • maxi Korál
  • *

  • Příspěvků: 9
  • 76 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 0

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
    • Ocenění
Re:Hermelínové recepty
« Odpověď #6 kdy: 19. 10. 2016 v 11:25:43 »
Ahoj, ještě je hrozně dobrý recept, hermelín rozkrojit ve třetině větší část vydlabat a naplnit ořechy s máslem, zaklopit a nechat odležet v lednici.

 

Velikonoční recepty - kuřecí maso na čínský způsob

Založil Máša

Odpovědí: 0
Zhlédnutí: 2225
Poslední příspěvek 10. 08. 2008 v 16:12:06
od Máša
Recepty, které mám ověřené a nechci je ztratit:)

Založil requel

Odpovědí: 4
Zhlédnutí: 2751
Poslední příspěvek 14. 12. 2012 v 10:11:31
od requel
Recepty z hlívy ústřičné

Založil orchidka

Odpovědí: 5
Zhlédnutí: 11789
Poslední příspěvek 17. 04. 2008 v 07:42:45
od orchidka
Vánoční recepty+Foto

Založil jara11

Odpovědí: 11
Zhlédnutí: 6545
Poslední příspěvek 20. 12. 2009 v 15:11:37
od jara11
Vánoční recepty

Založil MaXiPes

Odpovědí: 1
Zhlédnutí: 1536
Poslední příspěvek 01. 11. 2008 v 22:19:38
od GILI