Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Jak nelépe připravit králíka?

(1/1)

MaXiPes:
Králík na víně
Ingredience
800 g hřbetu a běhů z králíka
1 králičí srdce
1 králičí játra
1 dl bílého přírodního vína
80 g slaniny
1/2 citronu
1-2 stroužky česneku
petrželová nať
mletý pepř
sůl

Postup přípravy
1.   Králičí hřbet a běhy opláchneme ve studené vodě a osušíme utěrkou. Pomocí nože prořízneme v mase otvory a do nich špičkou nože vsuneme proužky slaniny. Potom maso posolíme a lehce popepříme.
2.   Zbylou slaninu rozpustíme v kastrolu, na ni vložíme připravené králičí maso, podlijeme několika lžícemi vody a v předehřáté troubě pečeme do poloměkka.
3.   K poloměkkému masu přidáme rozsekané srdce a játra, prolisovaný česnek, sekanou petrželku, bílé přírodní víno, citrónovou šťávu a dopečeme do měkka. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

    *
      Množství:
      pro 4 osoby
    *
      Doba přípravy:
      10 min
    *
      Doba vaření:
      1 hod 5 min
    *
      Hotovo za:
      1 hod 15 min


Králík na zelenině
Ingredience
1 králík
4 větší rajčata
4-5 paprik(stačí slovenské)
2 střední cibule
1 šlehačka
1 lžice kečupu
sůl
4 kuličky pepře

Postup přípravy
1.   Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme(rajčata,cibuli na půl kolečka, papriku na nudličky)dáme do pekáčku.Přidáme naporcovaného osoleného králíka, pepř.Pečeme přikryté v troubě, když je maso hotové smícháme šlehačku s kečupem a maso zalijeme. Ještě chviličku pečeme dokud se šlehačka nezdrcne(asi 15minut).Podáváme s bramborem.Pokud nemám králíka použiji kuře.

    *
      Množství:
      pro 4 osoby


Králík na smetaně s bylinkami
Ingredience
800 g králíka

MARINÁDA:
5 pl oleje
1 pl nasekané petrželky
1 čl oregana
1 čl šalvěje
1/2 čl rozmarýnu
sůl
2 cibule
4 stroužky česneku
1 střední mrkev
1 menší celer
1 střední petržel
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 pl rybízové marmelády nebo brusinek
citronová šťáva
200 ml smetany

Postup přípravy
1.   Připravíme marinádu, naložíme do ní maso a necháme nejlépe přes noc marinovat.
2.   Maso dáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí, česnekem, kořenovou zeleninou (nakrájíme na kostičky), přidáme koření a pečeme v troubě. Občas podléváme vodou a přeléváme šťávu z výpeku přes maso.
3.   Po upečení maso vyndáme. Zeleninu s výpekem rozmixujeme, přecedíme. Přidáme smetanu, dochutíme solí, citr. šťávou a rybízovou marmeládou.
4.   Nejlépe podávat s bramborovými nebo chlupatými knedlíky.

    *
      Množství:
      pro 4 osoby
    *
      Doba přípravy:
      30 min
    *
      Doba vaření:
      1 hod 30 min
    *
      Hotovo za:
      12 hod 0 min

max:
Ten na víně je nejlepší :)

Skunkýno:
a jed si někdy králíka na hořčici..??to je žrádlo :D
ale recept nwm, mám na to lidi  :D

Merlin:
Já to tady nemůžu číst - nebo se utopím ve slinách  :D.
I.P. Pavlov by ze mě měl názornou pomůcku  :).

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi