Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Kuřecí prsa s nivou a pórkem

(1/2) > >>

orchidka:
Ingredience:

4 ks kuřecí prsa
100 g nivy
2 lžíce olivového oleje
1 - 2 ks pórku
2 lžíce koření na čínu

Omáčka:
1 - 2 sklenice mléka
1- 2 špetky mletého pepře
3 lžíce kysané smetany
1/2 lžičky soli


Před přípravou masa si dáme péct brambory - nakrájené na menší kousky je rozložíme na suchý plech a necháme je asi 50 minut péct při 170 °C v horkém vzduchu. Kuřecí prsa dobře očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Nožem opatrně vytvoříme kapsu, vložíme do ní silnější proužek nivy a nakrájený pórek (do každé kapsy 1 lžíci, zbytek použijeme do omáčky). Kapsu stáhneme a uzavřeme párátkem. Připravené porce vložíme do kastrolku, posypeme kořením a zakapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet a zatím si nahřejeme hlubší pánev s poklicí. Na pánev vložíme připravené kapsy z kuřecích prsou. Opečeme je z jedné strany, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Krátce opékáme, pak znovu otočíme a podlijeme mlékem smíchaným s kysanou smetanou. Mírně osolíme, opepříme a přisypeme nakrájený pórek. Pod poklicí necháme prohřát. Servírujeme pečené brambory, kapsu plněnou nivou a pórkem a podléváme smetanovou omáčkou s pórkem.

juta:
Tohle jídlo by mohlo být hodně dobrý, musím říci mámě, aby to vyzkoušela

DJ:
muzes doporucit neco podobneho ??? akorat nivu nahradit Kariomacku. ja totis miluju kari. tu kariomacku bych si udlelal sam nachci si nekde kupovat
a jeste miluju Provensalske bylinky
me vareni strasne bavi (myslim najaka lahodna jidla a ne polevky) jeste ze nejsem kuchar  :D obcas se to nepovede  :D

orchidka:

--- Citace: DJIcee  01. 07. 2008 v 10:19:43 ---muzes doporucit neco podobneho ??? akorat nivu nahradit Kariomacku. ja totis miluju kari. tu kariomacku bych si udlelal sam nachci si nekde kupovat
a jeste miluju Provensalske bylinky
me vareni strasne bavi (myslim najaka lahodna jidla a ne polevky) jeste ze nejsem kuchar  :D obcas se to nepovede  :D
--- Konce citace ---

s tou kariomáčkou je problém, že by se do toho prsa dávala docela těžko  :sasek: taky miluju kari, cpu ho skoro všude, jen sou to vesměs omáčky nebo něco takovýho, leda si na kari udělat nějakou směsku, kterou pak ty prsa naplníš, co třeba nějaká směska, hub a zeleniny? Orestuješ např. žampiony, papriku s kari kořením, popř. i něco jinýho dle chuti, přidáš třeba kukuřici... (nakonec si tam můžeš dát i ten pórek, kterej je v původním receptu) naplníš prsa, přidáš třeba plátek sýra, stáhneš a restuješ/smažíš?

Merlin:
Jen taková technická - bavíte se tu o mletém kari koření nebo o kari pastě?
Pastu doporučuju, je sice dražší, ale je to nářez osobně preferuji spíše červenou ( dělá se co vím i zelená pro slabší nátury) a v kombinaci s kokosovým mlékem je to super základ pro jakoukoli směs :o

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi