Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Maďarské langoše

(1/2) > >>

juta:
Maďarské langoše

Tohle je originální recept na LANGOŠ, ostatní přísady byly modifikovány většinou pouličními prodejci a neznalostí ostatních. Langoše se totiž dělaly ze zbytků těsta k pečení chleba. A na maďarské "puszta" se chléb pekl jenom jednou za týden.

Čas:
1 hod , hlavní chod

Ingredience:
rostlinný olej   2 dl
česnek (malá)   1 palička

těsto:
cukr   1 lžička
polohrubá mouka   400 g
droždí (ne sušené)    1 kostka
polotučné mléko   2 dl
vejce   2 ks

Postup přípravy receptu:

Mouku prosejeme, nadrobíme droždí, přidáme mléko a cukr. Základ uložíme do tepla. Když kvásek začne pracovat, přidáme vejce. Zamícháme, počkáme. Podle teploty vykyne těsto, které propracujeme.

Na válu rozdělíme těsto na bochánky, necháme pod utěrkou dokvasit.

Rukama tvoříme placky asi 20 cm v průměru.

V kvalitní pánvi rozpálíme na maximum olej. Placky vkládáme, 10 sekund ze strany jedné, 10 sekund ze strany druhé.

Odložíme na savý papír, osolíme před konzumací dle chuti.

orchidka:
někdy zkusím, langoše můžu  ;D

flyerkuba:
langoše jsou super:)jsem je strašně dlouho neměl a teď jsem na ně dostal chuť:)

dostala mě poznámka: V kvalitní pánvi :D

Merlin:
nekvalitní pánev by tu max teplotu nemusela rozchodit ;)

cuprumka:
mňam mňam,hned bych si je dala ;D

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi