Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Řízečky z kedluben

(1/1)

orchidka:
V týdnu jsme objevili novej receptík, tak sme ho dneska zkoušeli  :) nejde o nic složitýho, spíš o ten nápad (mě by nejspíš nikdy nenapadlo smažit kedlubny :D)


3 větší kedlubny
2 vejce
strouhanka
hl. mouka na obalování
sůl
olej na smažení


Kedlubny oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm plátky. Povaříme je v osolené vodě doměkka. Kedlubnové plátky by měly být pevné, aby se při obalování nerozpadly. Vychladlé je obalujeme v trojobalu :) (mouka, rozšlehaná vajíčka se solí, strouhanka). Na rozpáleném oleji smažíme.


Recept byl ještě doplněn o receptík na dip ze zakysané smetany: Do smetany přidáme nadrcený česnek, sůl, nasekanou pažitku a vše promícháme. Podle chuti můžeme přidat i koření.

My ho dělali bez dipu  ;D

Merlin:
Na smetanový dip mám typ:  :D

Do smetany (zakysané) přidáme celý česnek, sůl, nivu a vše promícháme - tyčovým mixérem do krémové konzistence( v nomálním mixéru to jde taky)

II. varianta ( od kámoše deBorga )

Do smetany (zakysané) přidáme sýr balkán a kopr - soli netřeba, přípravy stejná
( ty sýry to krásně zahustěj)

 :o :o :o

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi