Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Vanilkový krém

(1/1)

orchidka:
Ingredience:

3 vejce
80g pískového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička vanilkového aroma
1 lžíce citrónové šťávy
150ml mléka
špetka soli
25g másla
moučkový cukr na posypání


Zapékací misky dobře vytřete máslem. Žloutky, dvě třetiny cukru a vanilkový cukr našlehejte do husté pěny. Z bílků, citrónové šťávy a soli našlehejte sníh do kterého zašlehejte zbylý cukr. Do žloutkové pěny vmíchejte mléko, mouku, vanilkové aroma a nakonec opatrně sníh. Těstem naplňte připravené misky, postavte je do většího kastrolu, zalijte horkou vodou, aby sahala asi do poloviny misek, dejte do vyhřáté trouby na 180°C a zvolna pečte asi 20 minut. Vyndejte z trouby. Krém podávejte teplý nebo studený, posypaný moučkovým cukrem. Ozdobte kousky jahod a mátou.


Nutriční hodnoty pro celý recept:

43g bílkovin
55g tuků
265g sacharidů

288 kcal

Merlin:
To zní dobře :) a s těmi jahodami a mátou to musí i dobře vypadat - zvlášť, když si s tím pohraje grafička ;)

Dudu:
V lete to vyzkousim az nikdo nebude doma (nedopadne to dobre) :D

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi