Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Vepřové kari s cuketou

(1/1)

orchidka:
Ingredience:

2 ks mrkeve   
1 lžíce octa   
1 ks cibule    
1 lžíce sójové omáčky
1/3 ks cukety   
1 ks papriky    
300 - 400 g  libové vepřové plece
2 lžičky cukru krupice    
1 lžička solamylu
2 lžičky kari koření    
2 lžíce vody
pepř
sůl

Vepřové maso nakrájíme na slabé nudličky a promícháme se lžičkou solamylu. Cuketu rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na půlměsíčky, oloupanou cibuli na proužky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Vepřové maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, posypeme kari kořením a opepříme. Na jiné pánvi, také zprudka osmažíme zeleninu. Nesmažíme dlouho, měla by zůstat křupavá na skus. Usmažené maso se zeleninou promícháme. V hrnečku zamícháme lžíci octa, 2 lžičky cukru, lžíci sójové omáčky a 2 lžíce vody. Směs přilijeme k masu se zeleninou, chvíli mícháme a prohříváme. Podle chuti přisolíme. Vepřové kari s cuketou výborně chutná s těstovinami, ale podáváme i s rýží.    

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi