collapse

* Uživatelský panel

 
 
Vítejte Host. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte.

* Chatovací okno

Obnovit Historie
  • K Vašim službám...
  • Lasičák: Příště zabetonovat nožky  :sasek:
    09. 09. 2017 v 16:33:57
  • Lamin: Nesmíš ji dělat tak pěknou ... pak se zalíbí a je fuč
    30. 08. 2017 v 18:28:43
  • juta: Si jí někdo vzal domů, kdyby jí zničili, tak by tam něco zůstalo, ale nikde nic  :-X
    30. 08. 2017 v 17:19:24
  • airslava: Tak to ses dobrej, zes neco takovyho vyrobil a hlavne s takovym dobrym cilem... bohuzel lidi jsou svine no... mohli to i znicit naci vozrali vandalove
    29. 08. 2017 v 09:14:45
  • Lamin: Si děláš srandu, ne?
    29. 08. 2017 v 07:11:38
  • juta: vyrobíte lavičku, dáte jí za vesnici na místo s pěkným výhledem u polní cesty, měla sloužit všem, vydrží tam dva měsíce a stejně jí někdo nakonec ukradne... a to jsem myslel, že zrovna u nás takoví lidi nejsou :-/
    27. 08. 2017 v 19:49:05
  • airslava: dost udelal warez a upadek v soutezich bych rekl :)
    02. 08. 2017 v 19:15:14
  • Lasičák: Asi hlavně ta možnost Bé, facebook byl totiž i předtím :) pokud se nepletu
    01. 08. 2017 v 17:25:29
  • juta: Zdar jak sviňa, njn, facebook a stáří dělá své :-)
    01. 08. 2017 v 15:19:07
  • Lasičák: docela mě mrzí, že to tu tak utichlo   :(
    31. 07. 2017 v 20:20:14
  • airslava: cau ;)
    31. 07. 2017 v 14:13:16
  • numero528: Zdarec.. ;)
    31. 07. 2017 v 05:28:40
  • Lasičák: Buďte zdrávy
    30. 07. 2017 v 10:56:30
  • Lamin: Avast
    26. 07. 2017 v 10:26:30
  • brahma: eset
    23. 07. 2017 v 22:42:47
  • Dead: neumírá, už to umřelo :-)
    07. 07. 2017 v 17:25:28
  • Lamin: Mén spodku, více vršku :-)
    05. 07. 2017 v 15:30:12
  • numero528: umírá to tu\!!?? najde se tu nějakej kritik fotek? nejde mi o kvalitu fotky. je to foceny mobilem.. ale jak se vam zda toto: [odkaz]
    04. 07. 2017 v 22:06:31
  • numero528: MS rulezz :D
    18. 06. 2017 v 21:03:26
  • airslava: dik za radu :D ne, ale jako docela me to nastvalo... jako chapes to? Kdyby tam treba napsali, nejake pozadavky na tu flashku nebo neco takove... ale nic, jen, ze to musi mit aspon 5gb a vse se z ni smaze... okej to jsem necekal, ze kdyz rikaji vse, tak mysli i tu flasku samotnou :D
    15. 06. 2017 v 08:37:26
  • numero528: :D to potěší...
    15. 06. 2017 v 06:03:34
  • airslava: Chtel jsem si stahnout instalacku pro win10, ale ted nove to jde jen pomoci jejich sw... maji na vyber vytvoreni iso souboru nebo nahrani na flasku... rikam okej, tak si uvolnim jednu flasku a hodim to tam... pisou, ze to flasku zformatuje, tak at si zalohuju data... okej, no problem, vse jsem si ulozil a smazal... celej proces jel docela dlouho a nakonec skoncil neocekavanou chybou... Kdyz jsem program vypnul, tak mi vyskocilo, ze je v pc zarizeni, ktere nejde rozpoznat.... tak koukam co to je a je to ta flaska... je ted necitelna ve vsech zarizenich a neda se s ni nic delat... asi jako kdyz blbe vypalite dvd... pecka... pokud ma nekdo nakej napad,tka budu rad :)
    14. 06. 2017 v 23:11:53
  • numero528: Jak se jim to povedlo?
    14. 06. 2017 v 21:58:46
  • airslava: tak mi prave mrkvosoft znicil flashku :(
    12. 06. 2017 v 21:13:42
  • airslava: banky uvadi kurzy a podle tech ti to prepoctou :)... nekdy je to i vyhodnejsi nez smenarny ;)
    05. 06. 2017 v 22:17:19
  • juta: si to jako samo převede tu měnu jo? :D
    05. 06. 2017 v 21:48:49
  • Lamin: Kupodivu půjde :D
    05. 06. 2017 v 18:07:03
  • juta: Nevíte jestli se normálně může platit kartou v polských obchodech? Jestli to jako pujde :D
    05. 06. 2017 v 15:40:12
  • Lamin: cože?
    31. 05. 2017 v 20:51:33
  • Dead: tak občas :-
    28. 05. 2017 v 20:57:20

* Poslední články

* Náhodné fotografie

Hlava nehlava...

Hodnocení: ***
Zobrazení: 1575
Datum: 10.10.2008 15:09:43
Komentář: (5)
Od: villon.f
... Opuštěni

Hodnocení: *****
Zobrazení: 1388
Datum: 3.03.2011 16:56:06
Komentář: (5)
Od: An@kIn

Autor Téma: Vše na grilovani omačky ,marinady a koření  (Přečteno 2680 krát)

Offline Gilly


  • maxi V.I.P
  • *

  • Příspěvků: 1176
  • 5 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 55

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
    • Ocenění
Vše na grilovani omačky ,marinady a koření
« kdy: 09. 07. 2008 v 08:08:19 »
Grilovací směsi a koření
1. Chilli směs   1
2. Medová směs   1
3. Zázvorová směs   1
4. Sojová směs   1
5. Ostrá směs   2
6. Pivní směs   2
7. Havajská směs   2
8. Bazalková směs   2
9. Mexická marináda2
Koření   2

Grilovací směsi
K létu patří grilování masa, ryb, drůbeže a nebo různé druhy masa, které připravujeme jako špízy. Co je ale dobré a především chutné, maso naložit nejméně na 12 hodin do grilovacích směsí. Některé směsi připravujeme za studena, jiné potřebují tepelnou úpravu.

1. Chilli směs1 šálek rajčatové šťávy, 2 rozdrcené chilli papričky, 2lžíce cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžička worcestrové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku.
Připravujeme za studena.

2. Medová směs
1 šálek jahodového džemu, 3 lžíce medu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce vinného octa, 1lžička soli, půl lžičky skořice.
Připravujeme za studena.

3. Zázvorová směs
4 lžíce přírodního cukru, 4lžíce vinného octa, 1 lžička soli, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička mletého zázvoru.
Připravujeme za studena.

4. Sojová směs1/4 šálku nakrájené cibulové natě, 1/3 šálku sojové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička worcestrové omáčky.
Připravujeme za studena.

5. Ostrá směs
2 lžíce oleje, 1cibule, 1 stroužek česneku, 2/3 šálku kečupu, 2 lžíce vinného octa, 2 lžičky cukru, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky ostré hořčice.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí.Přidáme ostatní přísady a vše asi 5 minut dusíme za stálého míchání na mírném ohni. Maso potřeme teplou směsí a po vychladnutí dáme uležet.

6. Pivní směs
1 lžička chilli koření, 1/4 šálku světlého piva, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, několik kapek tabaska.
Připravujeme za studena.

7. Havajská směs
1/4 šálku citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 lžička kari koření, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička soli, 3/4 lžičky cukru, 1 stroužek česneku.
Připravujeme za studena. Stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s ostatními přísadami za studena.

8. Bazalková směs
1lžička sušené nebo čerstvé bazalky, 4 lžíce másla, 1 lžíce citrónové šťávy, 3/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře.
Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.

9. Mexická marináda
1/3 šálku oleje, nejlépe olivového, 2 stroužky česneku, 1/3 šálku vinného octa, 1/3 šálku jablečného džusu, 1 lžička chilli koření, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře.
Na rozehřátém oleji krátce osmažíme utřený česnek, vmícháme ocet, džus, chilli koření, cukr, sůl, pepř a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí. Tata marináda dodává kuřecímu a rybímu masu zlatavou barvu.


Koření

Použití některých druhů koření.
Koření nazývají se rozmanité části rostlin, nejčastěji plody a květy, kořeny, listy a poupata. Výživné hodnoty nemají, dodávají však pokrmům vůně a povzbuzují chuť k jídlu.

Andělika - se používá jako koření do polévek, omáček a salátů.

Anýz -Badyán - neboli hvězdičkové koření jsou plody malého čínského stromu. Používá se ho jako koření do likérů, cukrovinek, pečiva, vánoční pečivo, ovocné polévky, pudinky, vařené ovoce.

Bazalka - Má velmi výraznou chuť, výborně se hodí do jídel italské kuchyně. Používá se jak čerstvá, tak vařená, na zeleninové pokrmy, těstoviny, vepřové maso, játrové knedlíčky, bílé omáčky.

Bedrník - jako koření se používá jak listí Bedrníku tak i kořen. Jemně nasekané lístky se přidávají do zeleninových polévek a omáček.

Bobkový list - jsou sušené listy vavřínu pravého, listy mají být čerstvé, ne starší jak rok, suché a pružné, světlezelené, nemají být šedivé, hnědé ani s hnědými skvrnami, vyznačují se kořenitou vůní a mírně nahořklou chutí, která dodává jistým pokrmům pikantní příchuť. Suchého bobkového listu užívá se jako přísad do sladkokyselých a rybích polévek, do omáček (rajské, smetanové, svíčkové, polské, fazolové, burgundské), mořidla při úpravě zvěřiny a ryb.

Brutnák (oreček) - Toto koření je vhodné do bylinkových omáček, na bylinkové máslo, k ochucení sýrů a tvarohů, přidává se do červené řepy, špenátu a jiných zeleninových jídel.

Celer - Zelená nať obsahuje vitamín A a C, z minerálů hlavně draslík. Celerovým listem se koření polévky, omáčky, zeleninové saláty, používá se při zapékání i dušení masa se zeleninou. Přidává se do mletých mas a do polévek.

Černobýl (pelyněk černobýl) - Podporuje trávení a činí těžká tučná jídla stravitelnými. Hodí se do pokrmů z mletých mas, do nádivek, vepřové i skopové pečeně a lze ji přidat i do salátů nebo palačinek - ne mnoho asi čajovou lžičku na 1kg masa nebo pokrmu.

Česnek - je oblíbený v kuchyni mnoha národů na Balkáně, v Orientu, v kuchyni francouzské, anglické, italské, španělské, židovské, indické i čínské. U nás se hojně používá do polévek, omáček, při přípravě masa skopového, hovězího i vepřového, při výrobě uzenin, do játrových pomazánek, zabijačkových jídel, jídel z brambor, topinek.

Dobromysl - (oregano)- podporuje chuť k jídlu. Přidává se do pizzi, rizota, špaget, omáček. Dále při přípravě skopového a telecího masa. Nezbytná je při přípravě masa "na divoko".

Estragon - (pelyněk kozatec) - Koření používané na celém světě. Používá se k aromatizování vinných a ovocných octů, do bylinkového másla, do omáček a majonéz, při nakládání zeleniny, do salátů, polévek, marinád a omelet.

Fenykl - pěstuje se pro aromatické semeno. Fenyklem kořeníme některá pečiva, perník, ovocný chlebíček, majonézové nebo kyselé zálivky k zeleninovým salátům, zavařeniny, sýry, nakládaniny.

Hořčice - vyrábí se ze semen rozemletím na jemnou moučku z bílé hořčice části černé hořčice. Hořčice se podává k masitým pokrmům a přidává se k různým pikantním omáčkám a majonézám.

Hřebíček - jsou poupata myrtového stromu, používá se do omáček, cukrovinek a perníku. Pro silnou a pronikavou vůni se hřebíčku používá jen v malých množstvích.

Chilli -(cayennský pepř)- grilované maso, guláš, pikantní omáčky ke zvěřině nebo k rybám, zeleninové saláty.

Jalovec - nakládaná zvěřina, tučnější vepřové, skopové, tmavší omáčky, zelí, kapusta, červená řepa.

Karí -(curry)- Karí koření je směs obsahující koriandr, kardamon, zázvor, bílý pepř, kukumu, nové koření a kmín. Čínské koření karí obsahuje navíc česnekový prášek a papriku, je tmavší barvy a ostřejší, výraznější chuti. Používá se na přípravu kuřete, ryb, zeleniny, rýže, rajské nebo smetanové omáčka, klobás, pečených jater.

Kapary - jsou poupata z trnitého keře kapary, rostoucí divoce v jižní Evropě a užívá se jich k přípravě pikantních omáček, k různým masitým pokrmům.

Kardamon -(také malabárská skořice=rajská zrna)- je důležitou přísadou pokrmů kuchyně indické a čínské, je součástí směsí (karí). Používá se do omáček, k aromatizování octa, hořčice, na vánoční pečivo, kynutá těsta, hovězí guláš, rizoto, sekané maso, kuřecí, skopové a jehněčí pokrmy.

Kerblík - Jemné lístky s lehkým petrželovým aroma se používají čerstvé. Nevaříme!. Použití: bramborová nebo zeleninová polévka, drůbež, jehněčí maso, tvarohové, vaječné a sýrové pomazánky.

Kopr - Je nepostradatelný pro přípravu jídel z okurek, hodí se dobře i k rybě, jídlům z brambor a vajíček, studeným omáčkám dodává pikantní příchuť.

Koriandr - medové koláčky, marcipán, luštěniny, zavařeninové a drůbeží paštiky, kapusta, mrkev, červená řepa.

Kmín, mletý kmín - Je plod luční rostliny, používá se kmínové semeno. Účinné látky kmínu povzbuzují činnost zažívacích orgánů, potlačují křeče při kolikách a onemocněních žaludku a upravují zažívání. Kmín působí také proti choroboplodným zárodkům a střevním parazitům. Používá se při pečení žitného chleba, kmínového pečiva, vaření brambor, do polévek, při přípravě masa a uzenin, do pomazánek a měkkých sýrů, tvarohů, salátů a zeleniny. Je součástí do nálevů při nakládání zeleniny, kyselého zelí, okurek.

Levandule - jako koření se používají listy, nebo snítky s květy při přípravě francouzské, italské a španělské kuchyně, a to vždy v malém množství spolu s rozmarýnem.

Libeček - Bývá označován i jako koření maggi. Lístečky, tenké stonky i omyté a usušené kořeny se vaří a výborně se hodí do polévek a omáček. Vyznačuje se silným arómatem, používejte ho proto opatrně. Ochutí při vaření brambor nebo luštěnin, přidáváme jej do bramborových a luštěninových polévek, rybích a masových vývarů, do salátů, mletých mas, tvarohů, pomazánek, bešamel, bylinkové máslo, sekané (mleté) maso. Přidáváme pro aromatickou chuť v malém množství.

Majoránka - Používá se jak čerstvá tak sušená, například do uzenin a játrových paštik, do zeleninových a masitých polévek, do nádivek. Pěstuje se jako jednoletá bylina. Používáme v sezóně čerstvou, v zimě sušenou do polévek, gulášů, dušených i pečených mas, ke kachně, huse, do luštěninových pokrmů, mletých mas, jitrnic, skopového masa.

Máta peprná - čerstvé lístky přidáváme do ovocných salátů, ovocných nápojů, bowlí, ze sušené připravujeme čaj proti plynatosti, žaludečním a žlučníkovým potížím.

Meduňka citrónová - Listy silně voní jako citrónová kůra. Hodí se do salátových zálivek a do sladkých ovocných jídel. Lístky jsou vhodné i na zdobení. Sušené lístky se používají na čaj. Používáme k ochucení limonád, ovocných salátů a všude tam, kde používáme citrónovou šťávu.

Muškátový květ a oříšek - používá se v malém množství do moučníků a pečiv. Též některé zeleniny, polévky a omáčky vyžadují této kořenité přísady.

Oregano - (divoká majoránka) - Nepostradatelné koření do pizzy, je oblíbené také v řecké kuchyni.

Paprika - Plodů papriky je několik odrůd. Červená rozemletá se užívá k pokrmům masitým jako zadělávané telecí, kuře na paprice, guláše, zadělávané dršky, polévky. Zelené papriky plníme dušenou rýží a masem.

Pažitka - Raší již v předjarních teplých dnech. Používá se čerstvá, většinou nasekaná na jemno. Používáme ji čerstvou i zmrazenou do hotových polévek, omáček, k vejcím, tvarohu, pomazánkám, do omelet.

Pelyněk brotan - (boží dřevec)- Je to léčivá bylina i koření. Používá se v malém množství ke kořenění tučného vepřovéhoa skopového masa, pečené husy a kachny, ale také k ochucení koláčů, tvarohu, majonéz a salátů.

Pepř - jsou plody popínavého keře, černý pepř je z nedozrálých sušených plodů, bílý pepř se připravuje máčením ve vápenné vodě nebo mořské soli z plodů zralých. Pepř je nezbytným kořením při vaření.

Petrželová nať - kořen - Pro vylepšení chuti se používá jak hladká tak i kadeřavá petržel, na ozdobu se však hodí lépe kadeřavý druh. Petržel jídlo okoření podobně jako celer a vaří se s jídlem. Petržel se uplatní všude tam, kde používáme pažitu. Je v kuchyni nepostradatelná pro jemnou aromatickou chuť a svěží i dekorativní vzhled zejména v studené kuchyni. Nemá chybět v nádivkách, polévkách, salátech, přidáváme ji k vejcím, tvarohu, sýrům, těstovinám, sekaným masům. Sušíme ji, zmrazujeme, jemně nakrájenou i v ledových kostkách.

Provensálské koření - směs Saturrajka, Bazalka, Tymián, Oregano.

Rozmarýn - Lístky jsou špičaté a tvrdé. Při dávají se do polévek, masitých a rybích jídel, karbanátků a do drůbeže. Vaří se.

Řeřicha - Lehce ji vypěstujeme sami, např. na vatě nebo v kořenáči. Má velmi kořeněnou chuť a je bohatá na vitamín C. Používá se jen čerstvá.

Saturejka - Chutná jemně palčivě a vyniká zejména v luštěninových a obilninových jídlech (zvýrazňuje jejich chuť), vodových a bramborových polévkách, v zelí, kapustě, houbách, nádivkách, rybí polévce při nakládání zeleniny v octě, je známá ze staročeské kuchyně při přípravě zvěřinových jídel a smetanových omáček.

Skořice - je kůra větví skořicovníku, vavřinovitého druhu rostlin. Skořici používáme ke kořenění nákypů, moučníků, a některých cukrovinek.

Šafrán - je zboží velmi drahé, u nás málo používané a když tak jen jako barviva do polévek.

Šalvěj - Je silně aromatická. Pro výraznou chuť používáme jen několik čerstvých lístků, přiměřeně sušených, které stačí pokrm provonět. Používá se při přípravě skopového a jehněčího masa, ryb, karbanátků, ke kachně. Vaří se s jídlem.

Tymián - Je nepostradatelný především v kuchyni italské a francouzské. Lístky se používají čerstvé, a lze je vařit i se stonkem. Hodí se k česneku, šalvěji, oreganu, estragonu a majoránce. Kořeníme jím opatrně pro velmi aromatickou až štiplavou chuť. Je nezbytný při přípravě některých omáček, luštěninových jídel, sekaných mas, zvěřiny.

Vanilka - jsou plody rostliny vstravačovité, pocházející z tropických krajů Ameriky. Používá se ponejvíce v cukrářství k přípravě různých krémů a likérů. Zboží dobré poznáme po barvě černohnědé a silné vůni.

Yzop - používáme do mletých mas, saláty, tvaroh, nádivky, masové bramborové nebo zeleninové polévky, vepřová pečeně, hovězí závitky.

Zázvor - jsou kořeny stejnojmenné rostliny. Používá se ku kořenění polévek, zavařenin, pečiva, omáček, a různých nápojů.
« Poslední změna: 09. 07. 2008 v 10:50:10 od Blanka14 »

MaXiForum.cz

Vše na grilovani omačky ,marinady a koření
« kdy: 09. 07. 2008 v 08:08:19 »

Offline Al Bunda Mužské


  • Maxi Pivař II
  • maxi Chobotnice
  • *

  • Příspěvků: 14402
  • 31878 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 128

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
  • Ocenění Udělován za přehled v oblasti sexu Uděluje se za časté dovolenkování se. Uděluje se specialistovi a hráči geocachingu. Uděluje se za vypití jedné bečky piva v průběhu jednoho víkendu. Udělován za finanční podporu MF Ocenění za sponzorování pražské zoo cestou MaXifóra!
    • Ocenění
Absolutně NEJ marináda na cokoli
« Odpověď #1 kdy: 10. 08. 2008 v 16:06:50 »
Ingredience:
2 větší cibule, 3-4 stroužky česneku, 1 dl oleje, 2 lžičky Maggi, lžíce medu, 1-2 lžíce kečupu a 1 lžíce hořčice, po lžičce (nebo podle chuti) kari, majoránky, oregana, trochu méně máty a drceného rozmarýnu - případně podle chuti dosolit a opepřit

Postup přípravy:
Cibuli a česnek nastrouháme, přilejeme a přisypeme ostatní ingredience a smícháme. (Já používám ponorný mixér, takže cibuli jen rozkrájím na kousky a hodím do vyššího kelímku, přidám vše ostatní a rozmixuji na kaši). Množství je tak na jedno kuře (rozporcované na kousky), nebo na 8-10 plátků vepřového (naklepaného a s naříznutými okraji), nebo v nejhorším i cca na 10 vuřtíků. Na všem je tato marináda absolutně nej.... Nakládám maso minimálně jeden den předem, ale pokud se třeba pokazí počasí, mám maso v marinádě (pořádně marinádou obalené, namačkané a uzavřené třeba v plastové krabičce) i 4 dny.
   


Offline Al Bunda Mužské


  • Maxi Pivař II
  • maxi Chobotnice
  • *

  • Příspěvků: 14402
  • 31878 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 128

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
  • Ocenění Udělován za přehled v oblasti sexu Uděluje se za časté dovolenkování se. Uděluje se specialistovi a hráči geocachingu. Uděluje se za vypití jedné bečky piva v průběhu jednoho víkendu. Udělován za finanční podporu MF Ocenění za sponzorování pražské zoo cestou MaXifóra!
    • Ocenění
Balíček na gril
« Odpověď #2 kdy: 10. 08. 2008 v 16:07:59 »
Ingredience:
400 g kuřecích prsou, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 4 plátky uzeného sýra, 1 cibule, brambory, sůl, olej
Na marinádu: 1 vejce, 1 lžička hořčice, 1 lžička solamylu, 1 lžička worchestru, 1 lžička oleje, sůl, hrubě mletý pepř

Postup přípravy:
Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet. Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové brambory nakrájené na hrubší kolečka, posolíme. Na ně dáme anglickou slaninu, šunku, sýr, kolečko cibule a naložené maso. Uděláme balíček, pevně spojíme, dáme na gril. V druhé polovině přípravy balíčky otočíme, grilujeme zvolna.
   



Offline Al Bunda Mužské


  • Maxi Pivař II
  • maxi Chobotnice
  • *

  • Příspěvků: 14402
  • 31878 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 128

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
  • Ocenění Udělován za přehled v oblasti sexu Uděluje se za časté dovolenkování se. Uděluje se specialistovi a hráči geocachingu. Uděluje se za vypití jedné bečky piva v průběhu jednoho víkendu. Udělován za finanční podporu MF Ocenění za sponzorování pražské zoo cestou MaXifóra!
    • Ocenění
Grilovací marináda I.
« Odpověď #3 kdy: 10. 08. 2008 v 16:10:20 »
Ingredience:
šťáva z 1/2 citronu, 3 lžičky oleje, 1 lžička kečupu, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky papriky, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, čerstvě mletý pepř
   
 

Postup přípravy:

 Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni. Během pečení maso obracíme a potíráme marinádou.




Offline jara11 Mužské


  • maxi Kuchtík
  • maxi Veterán
  • *

  • Příspěvků: 10399
  • 42569 zlatých
  • Poslat zlaťáky
  • Karma: 140

  • Aktivita za 30 dní:
    0%
  • Ocenění Udělován za finanční podporu MF Counter Strike sponzor
    • Ocenění
GRILOVÁNÍ -Studené omáčky ke grilovaným masům
« Odpověď #4 kdy: 23. 04. 2009 v 23:34:50 »

Studené omáčky ke grilovaným masům, rybám, pečeným bramborám, grilované zelenině,ale i k čerstvým salátům



Jogurtová omáčka:
500g bílého jogurtu (můžeme použít i zakysanou smetanu), čerstvá pažitka, petržel a bazalka (nasekat), citrónová šťáva, 3 stroužky česneku, sůl

:Tatarská omáčka
Majonéza, kyselé okurky (nastrouhat), cibule (najemno nakrájet), pepř mletý, nálev z okurek, sůl

Labužnická omáčka:
10 lžic kečupu jemného,1 chilli papričky (najemno nakrájené popř. nastrouhané), 1 lžička červené papriky, 1 lžička kari nebo curcumy, 2 lžičky cukru, 1 lžíce švestkových povidel, čerstvá petrželová nať a bazalka (nasekat), sůl

Omáčka z nivy:
200g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku (prolisovat), čerstvá bazalka, pažitka a petrželová nať (nasekat), strouhaná niva, sůl
Místo nivy můžeme použít strouhaný eidam nebo hermelín

Rajčatová omáčka:
Rajčatové pyré z čerstvých rajčat (spaříme celá rajčata, oloupeme a rozmačkáme, necháme vychladnout), cibule (najemno nakrájená), čerstvá bazalka, petrželová nať a pažitka (nasekat), 3 stroužky česneku ( prolisovat), bílý pepř, sůl

Česneková omáčka:
Majonéza, 3 stroužky česneku (prolisovat), citrónová šťáva, čerstvá pažitka (nasekat), sůl

Pikantní omáčka:
Majonéza, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, citrónová šťáva, bílý pepř, 1 lžička bílého cukru, čerstvá pažitka (nasekat), 1 chilli paprička (najemno nakrájet popř. nasekat), sůl

Italská omáčka:
Majonéza, 2 lžíce kečupu, cibule (najemno nakrájet), 2 kyselé okurky (nastrouhat), 1 kapie (najemno nakrájet popř. nastrouhat), čerstvá bazalka a petrželová nať (nasekat), citrónová šťáva nebo lák z okurek, 1 lžička hnědého cukru, sůl

Citrónová omáčka:
200g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, čerstvá meduňka (nasekat), citrónová šťáva, bílý pepř, sůl

Křenová majonéza:
Majonéza, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce strouhaného křenu, bílý pepř, sůl

Zahradnická omáčka:
300g zakysané smetany nebo bílého jogurtu, Ľ bílého hlávkového zelí, 2 mrkve, 1 lžička plnotučné hořčice, citrónová šťáva, bílý pepř, sůl

Křenová omáčka s jablkem:
200g zakysané smetany, 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 1 jablko (najemno nastrouhané), 1 snítka kopru (nasekat), sůl

Libečková omáčka:
200g zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, čerstvé lístečky libečku (najemno nasekat), 3 stroužky česneku (prolisovat), citrónová šťáva, bílý pepř, sůl

Omáčka z meduňky:
Majonéza, čerstvá meduňka (nasekat), 0,5 dl bílého vína, 1 stroužek česneku, vlašské ořechy (nasekat), citrónová šťáva nasekat), sůl

Mexická omáčka:
200g zakysané smetany, rajčatové pyré z čerstvých rajčat (spaříme celá rajčata, oloupeme a rozmačkáme, necháme vychladnout),1 chilli papričky (najemno nasekat popř. nastrouhat), 3 stroužky česneku, cibule (najemno nakrájet), 1 lžíce olivového oleje, čerstvá petrželová nať a pažitka (nasekat), cayenský pepř, sůl

 
Přeji pěkné grilování a dobrou chuť

 

Grilovani - vice nez 140 receptu

Založil Al Bunda

Odpovědí: 0
Zhlédnutí: 985
Poslední příspěvek 29. 06. 2010 v 17:01:09
od Al Bunda
Koření-A-Z

Založil jara11

Odpovědí: 10
Zhlédnutí: 7163
Poslední příspěvek 12. 06. 2009 v 17:50:51
od lotrfotr