Všeobecný diskuzní koutek > Vaření, recepty, rady, dotazy

Zapečený lilek

(1/1)

orchidka:
Ingredience:

2 lilky
300g mletého masa
2 rajčata
1 cibule
4 stroužky česneku
oregano
bazalka
tymián
sůl
pepř
1 vejce
100g tvrdého sýra
2 lžíce olivového oleje


Lilky podélně překrojte, vlože do vroucí vody a asi 4 minuty povařte. Vyjměte je a ochlaďte studenou vodou. Vnitřky lilků vydlabejte - asi  1,5 cm dužiny nechejte na slupce. Vydlabanou dužinu jemně nasekejte. Na oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli a přidejte nasekaný česnek. Maso zbrudka opečte, přidejte dužinu z lilků, osolte, opepřete, vmíchejte bylinky a zvolna poduste, až bude směs suchá. Odstavte a nechte mírně zchladnout. Vmíchejte vejce a směs rozdělte do lilků rozložených na plechu vyloženém pečicím papírem. Posypte sýrem, vložte do předehřáté trouby a zvolna zapečte asi 20 minut dozlatova.

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi